ATTDER Kayseri’den Basın Açıklaması

27 haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından biri olan Fox tv de yayınlanan haber programında çıkan bir haber sonrası kendince yorum yapmaya çalışan programın sunucusu Gülbin TOSUN hanımın sözleri ATTDER KAYSERİ olarak hepimizi derinden yaralamıştır.

Haber programı sunucusu Gülbin TOSUN ‘un haber sonrası “Her yere hastane kuruluyor ama ambulans personeli eğitilmiyor” diyerek kendince yorum yaptığını sanan Gülbin TOSUN’un bu sözlerini yıllardır haber programlarında izlediğimiz sağlık çalışanlarına saldırı haberlerine bir yenisini ekleme ve sunmuş olduğu programın reyting alması amaçlı yapıldığı kanısına varmaktayız. Bizlere eğitimsiz diyen bu hanımefendinin biz acil çalışanlarının nasıl yetiştirildiği hakkında bir bilgisi olmadığını görmüş durumdayız. Almış olduğumuz okul eğitimi dışında da göreve başladığımızda sağlık il müdürlüklerine bağlı acil sağlık hizmetleri şube müdürlükleri tarafından verilen hizmet içi eğitimlerimizi hatırlatmak isteriz.

Bizlerin tek görevi toplumun sağlıklı olması ve olası bir acil müdahalede en kısa sürede müdahalelerini yapıp tedavilerini almaları için en yakın sağlık kuruluşuna sevkinin sağlanmasıdır. Bizlere verilen bu görevlerimizi idrak ederken karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen hiçbirimiz görevi yarım bırakmıyoruz. Önceliğimiz müdahaleye ihtiyacı olan vatandaşımızın müdahalesini yaparak sağlık kuruluşuna sevkini sağlamaktır. Tüm Türkiye’nin izlediği bu haber kanalında bizlere ‘’eğitimsiz’’ denmesi halk arasında bizlere olan güvenin azalmasına hatta yok olmasına sebebiyet vermektedir.

Bu davranışından sonra gelen tüm tepkilere rağmen kamera karşısında kendisinden özür beklediğimiz Fox Tv haber sunucusu Gülbin TOSUN özür dilemek yerine 04 Temmuz 2014 tarihindeki yayında yine bir ambulans haberinden sonra “bu habere yorum yapmayacağım yorum yaptığım zaman yanlış anlaşılıyorum” diyerek hala 27 haziran 2014 tarihinde söylemiş olduğu ‘’eğitimsiz’’ sözünün arkasında olduğunu ve haklı olduğunu belirtircesine konuşarak hatasını hata ile kapatmaya çalışmıştır.

ATT DER KAYSERİ ailesi olarak Fox Tv yetkililerinden personellerini uyarıp en kısa sürede biz acil sağlık hizmetleri çalışanlarından özür dilemesini bekliyoruz. Reyting sevdalısı olan haber sunucusunun sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ve Türk halkının bu tip haber sunucularının sözlerini dikkate almamaları konusunda uyarıyoruz. Son olarak Türk halkına ‘’bizler sizin için varız’’ diyoruz.

ATT DER KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI

Paylaş