ATTDER Elazığ’dan Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanlarına Mevlüt Okutuldu

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Elazığ şubelerince, görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için mevlüt okutuldu.

İzzet Paşa Camisi’ndeki mevlüt programı sonrası açıklamalarda bulunan ATTDER Elazığ Şubesi Başkanı Timur Gök, görevi başında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyerek, “Rabbim dualarımızı kabul etsin, mekanları cennet olsun inşallah” dedi.

Sağlık çalışanlarının görevleri başındayken geçirdikleri kazalar sonucu hayatlarını kaybedebildiklerini dile getiren Gök, Diyarbakır’da geçen haftalarda bir sağlık çalışanının Ambulans kazası sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

Başta 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personeller olmak üzere sağlık çalışanlarının görevleri başında her an bir kazayla karşı karşıya kalma riskinin olduğunu vurgulayan Gök, “Nasıl ki görevi başında kaza sonucu hayatını kaybeden bir polis memuru şehit olarak kabul ediliyorsa, yardıma muhtaç insanların yardımına koşmak gibi kutsal bir görevi yerine getirirken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının da şehit olarak kabul edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
10690213_10204445814118797_8713071416724538104_n