Taşeronun 112 Sisteminde Yeri Yok

Acil Sağlık Hizmetlerinde taşeronlaşma sistemiyle ilgili konuşan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, ‘Taşeronlaşma acil sağlık hizmetleri açısından uygun değil” dedi.

Gizem TABAN /PersonelSaglik.com

İzmir Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezi’nde gerçekleşen İzmir’e 24 ambulans teslimi törenine katılan Gökbayrak taşeronlaşmayla ilgili yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi ;

”Taşeronlaşmayla ilgili geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’yla görüşlerimizi paylaştık. Bu konunun acil sağlık hizmetleri açısından uygun olmadığını bütün kamuoyuna duyurduk. Acil Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığı’nın sunmakla görevli olduğu asli görevleri arasındadır. Bu nedenle taşeronlaşmanın olmaması gerekiyor.”

‘’TAŞERONA KARŞIYIZ’’

Taşeronlaşmaya kesinlikle karşı olduklarını belirten ATT-DER Başkanı ; ”Yapılacak olan hizmet alımında , çalışanlar arasında farklı hizmet politikası uygulanacak , özlük haklarında farklılıklar olacak ve bu anlamda iş barışı bozulacaktır.Bizler Acil Tıp Teknisyenleri veTeknikerleri (Paramedik) Derneği (ATT-DER) olarak taşeronlaşmaya kesinlikle karşı çıkıyoruz”dedi.

‘’SİSTEMDEN GERİ DÖNÜŞ OLMAMALI’’

2007 yılından beri ATT’lerin Acil Sağlık Hizmetleri Sistemi’nde sürücü olarak görev yaptığını söyleyen Gökbayrak, ”Bu sürücülük görevi gerek çalışanlar açısından gerek kazaya uğrayan ya da hastalanan vatandaşlarımız açısından oldukça önemlidir.Çünkü sahada aynı anda 3 tane acil sağlık personeli görev yapmaktadır.Sistemden kesinlikle geri dönüş olmamalıdır” diye belirtti.

‘’TESLİMİ YAPILAN AMBULANSLAR İZMİR’E ÇOK KATKI SAĞLAYACAK’’

İzmir’e teslimi yapılan 24 ambulansla ilgili de konuşan Yaşar Gökbayrak ; ”İzmir Büyükşehir olması sebebiyle ciddi ambulans filosuna sahip , verilen ambulanslar İzmir’e şüphesiz çok büyük katkılar sağlayacaktır.Bu anlamda çalışanlar son derece memnun edilmiştir”dedi.

Paylaş