Yine Fedakar 112, Yine Şiddet

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Muğla İl Başkanı ATT Neslihan Yılmaz Gökova da yaşanan şiddeti kınayan basın açıklaması yaptı.
“Gökova 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibimiz dün acil bir hastaya giderken Muğla istikametinden Fethiye istikametine gitmekte olan bir aracın sol ön teker hizasından çarpması sonucu kaza geçirmiştir.

Kaza sonucu ambulansımızdaki meslektaşlarımız yaralanmış ancak kendi yaralarını bir kenara bırakıp kendilerine çarpan araçtaki kazazedelere müdahale etmeye başlamışlardır. Çarpan araç sürücüsü tarafından ambulans sürücüsü Yusuf Uçar ve sağlık personeli ATT Şenol Çoban’a sözel ve fiziksel şiddet uygulanmıştır. Hayat kurtarmaktan başka bir amacı olmayan meslektaşlarımız, olay yerinde, şiddeti bir hak arama yöntemi olarak gören kişi tarafından, akıl almaz şekilde darp edilmiştir.

Son zamanlarda 112 çalışanlarına karşı yoğunlaşan şiddet, hakaret ve iftiralar artık dayanılamaz boyuta ulaşmıştır. Gece gündüz demeden her olayda ilk müdahaleyi yapan, hastayı hayata bağlayan sağlık hizmeti zincirinin ilk halkası 112 ambulans ekipleridir, bu unutulmamalıdır. Haftanın her günü, günün her saati görev başında olan 112 Ambulans ekipleri bir tebessüm beklerken, şiddet uygulayan neyi amaçlamış olabilir ki? Neyin intikamını kimden almak ister ki? Ne yazık ki haklılığın değil, acziyetin göstergesi olan şiddetin her türlüsünü görmekteler.

Tamamen savunmasız olan 112 çalışanları insanlığını yitirmiş kişiler tarafından kolayca darp edilebilmektedir. Fedakâr 112 çalışanları kırmamak için kırılmayı düstur edinmiş ve kimi zaman kendisine şiddet uygulayana ve yakınlarına tıbbi müdahalesini o yaralı haliyle bile yapmıştır. Böyle kutsal bir görev üstlenen 112 çalışanlarının el üstünde tutulması lazımken maalesef, yumruklanarak darp edilmektedir.

Bu tür şiddetin devam etmesi halinde, sağlık veren ellerin kırılmasından, can kurtarmaya gidip canımızdan olmaktan kaygılıyız. Her türlü sözlü ve fiziki şiddete maruz kalsak da gece gündüz demeden insanların sağlığının bekçisi, yanı başlarındaki hayat kurtarıcıları olmaya devam edeceğiz. Ve tüm bunları yaparken hiçbir karşılık gözetmeden kendimizi halkın sağlığına adamaktan ve bu onurlu mesleği yapmaktan onur duyacağız.

Amaçları sadece insan hayatı kurtarmak olan ekibimize uygulanan şiddeti kınıyoruz ve tekrar yaşanmamasını diliyoruz.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.”ifadelerine yer verdi.

Paylaş