Mersin 112 Ekibine Şiddet ve Silahlı Tehdit

Mersin merkez 7 nolu ( güney kent ) ekibi 26.04.2015 saat 22:00 civarlarında çıktıkları vakada hastayı ambulansa aldıktan sonra müdahalesi yapılırken eşi tarafından silahla tehdit edilmiştir.

Ambulasın içerisinde müdahale yapılırken ani bir şekilde aracın yan kapısını açarak içeri giren saldırgan küfür ederek att ve paramediği darp etmeye çalışmış. Daha sonra da belinden çıkardığı silahın ağzına kurşun vererek paramediğe doğru hedef alıp ”seni öldüreceğim” diye tehditte bulunmuştur. Bu olay esnasında köşeye sıkışan sağlık personelleri aracın içindeki kaos ortamında soğuk kanlılıklarını hiç yitirmeden saldırganı sakinleştirmeye çalışmışlar. Korku dolu anların yaşandığı o anda saldırganın bir anlık dalgınlığından faydalanan 112 çalışanları aracın ani hareket etmesini sağlayıp olay yerinden hasta ile birlikte uzaklaşmışlardır . Saldırgan şahsın ilk yapılan kimlik tespitinde 4 ayrı şuçtan arandığı belirlenmiş olup, güvenlik güçlerince yakalanması için şikayette bulunulmuştur. Uzun süre üzerindeki şoku atlatamayan personeller Prm. Hakan Yalı, Att Şükriye Arı, Sürücü Fikri Uçan ; nöbete devam edemediler. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sağlıkta şiddetin arttığı son günlerde yaşanan bu olay mersin 112 çalışanlarını derinden üzmüştür. 112 çalışanlarının tek tesellisi ise herhangi bir yaralama ve can kaybının olmamasıdır. ATTDER Mersin olarak derneğimizin il yönetiminde bulunan Hakan Yalı’ya ve ekipteki değerli meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz ve saldırgan yakalanıp tutuklanıncaya kadarda bu işin peşini bırakmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

images