ATT DER’DEN DHA’YA TEKZİP

26 Nisan 2015 tarihinde Ankara’nın Kazan ilçesinde temeli atılan binanın kanalizasyon bağlantısı için deliciyle çalışırken göçük altında kalan işçi, 1 saatlik çalışmanın ardından çıkarılarak ambulansa alınmış ve bu sırada 112 görevlisiyle polis arasındaki diyalog kameralara yansımıştı.

Ambulansta “Çizmesi Problem Olan İşçi Hayatını Kaybetti” başlığı ile yayımlanan haber  konusunda ATT DER tekzip talebinde bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan ATT DER  Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak haber gerçekleri yansıtmamaktadır ve maksadını aşmıştır.

Söz konusu olayda meslektaşımız travma şüphesiyle çizmelerin çıkarılmasını istemiş polis memuru ise bilgisi ve yetkisi olmamasına rağmen olaya müdahil olmuştur. Ölüm bir iş kazası neticesinde meydana gelmesine rağmen yapılan haberin başlığında 112 çalışanları suçlanmaktadır.

Tüm 112 personeli, hasta sağlığı ve güvenliğini düşünmekte, mesleğinin gerektirdiği özeni tüm riskli çalışma ortamına rağmen vermektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hızla tırmandığı günümüzde bu tür haberler 112 çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef gösterilmesine neden olacaktır.Basın mensuplarını  daha hassas olmaya davet ediyoruz dedi.

cats

Paylaş