Meslektaşımıza Yapılan Polis Şiddetini Kınıyoruz

Dün Akşam Artvin’de bir konserde görevli olarak bulunan 112 ekibi komuta kontrol merkezinin bilgisi dahilinde konser alanından ayrılırken Polis Memuru İ.A. tarafından engellenerek bir süre daha beklemeleri istenmiştir.112 ekibinde görevli meslektaşımız ATT O.Y.”görev yerimize dönmemiz gerekiyor” diye durumu izah etmeye çalıştığı sırada yaşanan tartışma sonrasında polis memuru İ.A. tarafından onur kırıcı bir şekilde polis merkezine götürülmüş ve burada da söz konusu polis memuru İ.A tarafından göğsüne aldığı iki yumruk darbesiyle fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Karşılıklı şikayette bulunulması üzerine hastaneye götürülen meslektaşımız aldığı darbe sonucu müşahade altında tutulmasını öngören doktor raporuna rağmen sabaha kadar nezarette tutulmuştur.

Milletimizin sağlığı için 7/24 kesintisiz olarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin had safhaya ulaştığı bir ortamda görevi başında bulunan bir 112 çalışanına polis tarafından uygulanan şiddeti ve uygulamayı kınıyor; Artvin Valiliği’ni ve Artvin Emniyet Müdürlüğü’nü konuyu aydınlatarak sorumlular hakkında yasal işlem yapması için göreve çağırıyoruz.

Meslektaşımıza ve Artvin 112 ‘ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, ATT DER olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Tekinkerleri (Paramedik) Derneği

Paylaş