Validen Artvindeki Olay İle İlgili Açıklama

Artvin’de bir konserde görevli olarak bulunan 112 ekibi komuta kontrol merkezinin bilgisi dahilinde konser alanından ayrılırken Polis Memuru İ.A. tarafından engellenerek bir süre daha beklemeleri istenmiştir.

112 ekibinde görevli meslektaşımız ATT O.Y.”görev yerimize dönmemiz gerekiyor” diye durumu izah etmeye çalıştığı sırada yaşanan tartışma sonrasında polis memuru İ.A. tarafından onur kırıcı bir şekilde polis merkezine götürülmüş ve burada da söz konusu polis memuru İ.A tarafından göğsüne aldığı iki yumruk darbesiyle fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Karşılıklı şikayette bulunulması üzerine hastaneye götürülen meslektaşımız aldığı darbe sonucu müşahade altında tutulmasını öngören doktor raporuna rağmen sabaha kadar nezarette tutulmuştur.Haberinin ardından ATTDER olarak ilgili merciler ile görüşmelerimiz sürmüştü.

Aksam saatlerinde Artvin Valisi Kemal Cirit konu ile ilgili açıklama yaptı ve şiddet uygulayan polis memurunun görev yerini değiştirdiğini şiddete musamma gostermeyecegini ifade etti. İşte Artvin Valisi Kemal Cirit’in açıklaması;


Yaşanan talihsiz vakıa için Adlî aşama ile birlikte İdari soruşturma da bugün itibariyle başlatılmıştır. Herkes şundan emin olmalıdır ki Adil ve hakkaniyetli bir sonuç için duruşumuz hiç değişmeyecektir. Birlikte görev îfâ eden her iki kurumumuz da Vatandaşa hizmet noktasında Eşit, etkin ve zamanında ve kişisel egolardan uzak olarak görev yapmak durumundadırlar.
Ve bunun da takipçisi oluruz…
Değil şiddete emaresine bile müsamaha göstermeyiz… Sonuçtan haberiniz olacaktır…
Bu arada İlgili Emniyet görevlisinin görev yeri değiştirilmiştir.
Tüm Kurumlarımız ve görevlileri (bizler dahil) hizmet üretmek için vardırlar, Sorun çıkarmak için değil!
Kısa açıklamamız budur
Saygı ile..

Paylaş