Ambulansta Lahmacun Ziyafeti Başlıklı Haberi Kınıyoruz

4 Temmuz 2015 tarihinde “Ambulansta Ambulansta Lahmacun Ziyafeti” başlığı ile yayımlanan haberin gerçekleri yansıtmadığı ve maksadını aştığı belirlenmiştir. Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Yeni yaşanan bir hadise olarak servis edilen söz konusu olay yaklaşık 2 yıl önce bir şehit cenazesine sağlık tedbiri için görevlendirilen 112 ekiplerinin valilik tarafından dağıtılan kumanya ile insani ihtiyaçlarını karşılarken yaşanan zaruret nedeniyle oluşan bir tablo.112 ekipleri ile birlikte polis ekipleri de aynı karede.

Acil sağlık hizmeti 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sürdürülen bir hizmet ve sağlık çalışanları olarak bizler bu hizmetin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için fedakarca görev yapmaktayız. Kim ambulansta lahmacun partisi yapmak isteyebilir ki? Haberin başlığı ve içeriğinde kullanılan dil ile 112 çalışanları suçlanmaktadır.

Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumu sırasında açlık,susuzluk gibi en temel insani ihtiyaçlarına rağmen 112 çalışanlarının nasıl fedakarca çalıştığına en yakın tanıklık eden meslek gruplarından birisi de basın mensuplarıdır.

Tüm 112 personeli, hasta sağlığı ve güvenliğini düşünmekte, mesleğinin gerektirdiği özeni tüm riskli çalışma ortamına rağmen vermektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hızla tırmandığı günümüzde 112 çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef gösterilmesine neden olacak ve gerçeği yansıtmayan, bu haberin gerçek dışı niteliğini kamuoyu ile paylaşma gereği duyuyoruz.

Konu ile ilgili olarak İhlas Haber Ajansı ile görüşülmüş, ve tekzip metni gönderilmiştir.

Paylaş