Paramedik Mezunları Hangi Bölümde Lisans Tamamlayacak?

Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular 3 – 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında alınacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “ Uzun süredir merakla beklenen lisans tamamlama hakkı yasal düzenleme ile yürürlüğe girmiştir. Paramedik Bölümü mezunları, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için alınacak olan ön başvurular ile “Acil Yardım ve Afet Yönetimi “ bölümünde lisans tamamlayacaktır” dedi.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi dışında Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmetler Bölümlerinin de açılmasının planlandığını ifade eden ATT DER Genel Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK, alım şartları ile ilgili olarak da “ Lisans tamamlamak isteyenler öncelikle ön başvuru yapacaklar. Başvurular neticesinde yapılacak toplam talep sayısına göre Uzaktan Eğitim Sistemi veya AÖF üzerinden öğrenim yapılacak. Başvuru talebinin belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda okul diploma puanlarına göre yerleştirme işlemleri yapılacaktır” dedi.

Acil Tıp Teknisyenleri Ve Teknikerleri(Paramedik)Derneği

Paylaş