Trabzon -Akçaabat 112 İstasyonuna Meslektaşımızın İsmi Verildi.

”Akçaabat Arzu Koç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu”
#ATTDER Olarak bu özel günde yer aldık.
ATTDER İl Başkanımız Zeynep ÇAKIROĞLU şu açıklamalarda bulundu .

Attder olarak derneğimizin amacı acil tıp teknisyenleri ve paramedikleri meslek ortak paydasında buluşturarak acil sağlık sistemi içerisinde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlik beraberlik ve dayanışma ortamı sağlamak kadar acil yardım ve ilk yardım konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmaktır.

112 sistemi kurulduğundan bu yana 37 meslektaşımız görevi başında hayatını kaybederken 10 larca meslektaşımızda bir ya da birden çok kez yaralanmaya maruz kaldı.görev şehitliği ve gaziliği konusunda devlet nazarında derneğimizin çalışmaları mevcut olup ilerleyen zamanda meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Arzu koç ile ilk defa 2015 in ocak ayında derneğimizin organize ettiği altın ambulans ödüllerinde hikayesini paylaşmak istediğimiz de tanışma fırsatı buldum. hepimizin ensesninde hissettiği bu acı tecrübeyi her an yaşamamız mümkün.amacım o günleri ona tekrar hatırlatmak değil ama izni de olursa her hatırladığımızda gözlerimizi dolduran ve bize umudun ışığı olan arzunun yarışma için kullandığımız hikayesini sizinle burada paylaşmak istiyorum.

29 mart2014 sizin için önemsiz bir tarihtir mutlaka ama benim için değil.Etesi gün kardeşimle kahvaltıya gidecektik sorsanız.İşler pek umdugumuz gibi gitmedi.Büyük bi kaza olmuş ambulans ve tır;öyle diyolar görmedim duymadım ve hatırlamıyorum.Kafa travması,mandibula,clavicula ve sol alt bacak fraktürü,çatlak costalar .Bunlar tabi ilk değerlendirmeler.Gözlerimi 10 gun sonra açmışım.Eşimi hemen tanımısım.Görmem konuşmam duymam her şey mucizeymiş.Umudun %1 lik ışığıymışım ben.1 ay boyunca ne olup bittiğinin farkına varamadım.Biri 11 diğeri 6 yaşında 2 tane kızım var.Bide kaza sırasında karnımda taşıdığım o aralar 5bucuk aylık olan oğlum.İnanabiliyormusunuz benimle birlikte hayata tutunmayı o da başardı.Annelik reflexi herhalde hastanede yattığım süre boyunca elimi karnımdan indirememişler.Bugun sol tarafım felç,konuşma merkezim hasara uğradı ve yemek yemekte sorun yaşıyorum.Ama çok şükür nefes alıyorum.Oglumu dogurdugumda kucagıma alıp sevememeyi yaşadım ben.Trakeostomi kanulüm oldu.uzun süre konuşamadım.Hala fizik tedavi görüyorum ve beni bekleyen ameliyatlar var.Kazada hasta yakını benım kadar şanslı değildi .Ekip arkadaşlarımsa çok şükür benden çok daha iyi durumdalar.Bir canı taşırken canından olmanın eşiğine geldim.Bugun sizden esas istediğim şey dua.Çocuklarımı doyasıya sevebilmek ve işime geri dönmek istiyorum.sizde dua ile kalın…

Güzel trabzonumuzun 30 acil yardım istasyonundan biri olan Akçaabat Arzu Koç 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu adını bu şekilde bir sembol haline dönüştürdüğü için sayın il sağlık müdürlüğümüz ve 112 başhekimliğimize acil tıp teknisyenleri ve paramedik derneği adına huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim.
Tüm ‘Görev Şehitlerimizi’ ve vatani görevlerini, vazifelerini yaparken şehit olmuş asker ve polislerimizi ve bu elim kazada hayatını kaybeden hasta ve hasta yakınını rahmetle anarken görev gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isterim.. Tüm meslektaşlarımız adına duyarlı ve hakkaniyetli bir gelecek ümit ederek Akçaabat Arzu Koç 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun yöremize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder tüm meslektaşlarımı KURTARILACAK HAYATLAR adına teşekkür ediyorum.

Değerli meslektaşımıza derneğimiz tarafından plaket taktim edildi.

14124372_1780000148910772_80880534510568185_o

14199730_1780000045577449_2528617789030153301_n