#Manisa’daki ‘#Ambulans skandalı’ haberlerine tepki

Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe arasında Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Fenerbahçeli Robin Van Persie’nin yaşadığı sakatlığın ardından basında yer alan ‘Ambulans Skandalı’ başlığı taşıyan haberlere Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği’nden tepki geldi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, “Akhisar Belediyespor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 37. dakikasında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Robin Van Persie ile ilgili ‘Ambulans Skandalı’ başlığı ile yer alan haberler, ülkemizin her bölgesinde 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren, her gün onlarca hayat kurtaran acil sağlık hizmetlerine gölge düşürmektedir. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre olay bir organizasyon hatasından kaynaklanmaktadır. Ancak ambulans ve skandal kelimeleri yan yana getirilerek toplumda ambulans ve acil sağlık hizmetlerine karşı infial uyandıracak bu tarz haberler acil sağlık hizmetlerine zarar vermektedir” dedi.
İzmir İHA