ATTDER’den Erken Emeklilik Uyarısı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, “2015 yılında mutabakat altına alınan sağlık çalışanların erken emekli olmasını sağlayacak fiili hizmet zammı konusunda yapılan çalışmaların süratle sonuçlandırılmasını bekliyoruz” dedi.
Kamu görevlilerin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme metni 2015 yılında imzalanmıştı. Toplu sözleşme maddeleri arasında yer alan fiili hizmet zammı konusunda yapılması beklenen çalışma henüz sonuçlanmadığını belirten Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “112 çalışanlarının riskli birim olarak tabir edilen döner sermaye ek ödemelerine katsayı oranlarının artırılması çalışmasında Cumhurbaşkanına çıkarak bu sorunun çözümünde öncü bir rol üstlenen ATT DER olarak 112 çalışanları başta olmak üzere sağlık çalışanlarına da erken emeklilik hakkının verilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu konuyu kamuoyu gündemine getirmekle kalmayıp 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hazırlayarak mecliste bulunan siyasi partileri ziyaret edip bu konuda kanun değişikliği teklifinin sunulmasını sağladık. Sendikalarla da yaptığımız görüşmelerde bu talebimizi dile getirdik” dedi.
2015 yılında imzalanan toplu sözleşme maddeleri arasında yer alan bir diğer konu olan yemek yardımı konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle sona yaklaşıldığını belirten Gökbayrak “Biz meslektaşlarımızın nabzını iyi tutan bir sivil toplum kuruluşu olarak sahada yaşanan sıkıntıların çözümünde aktif rol üstleniyor ve her zaman çözümün bir parçası olmaya gayret ediyoruz. 112 çalışanlarının yemek konusunda yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıyarak çözümün bir parçası olduk. 2015 yılında mutabakat altına alınan fiili hizmet zammı konusunda yapılan çalışmaların süratle sonuçlandırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

fft261_mf20730304