ADÜ’ de Paramedik Paneli Düzenlendi

ADÜ’ de Paramedik Paneli Düzenlendi

Aydın’da Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik ) Derneği ve Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) iş birliği ile Paramedik Adım Adım Profesyonelleşme” paneli yoğun bir katılım ile düzenlendi.

ADÜ Kongre Merkezi Miletos Salonunda gerçekleştirilen panele ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak,ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Söke SHMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Emine Gerçek, Prof. Dr. Nevzat Alkan, Doc. Dr. Sevgi Özkan, Yrd. Doc. Dr. Ali Ekşi, Prm. Mehmet Can, ATT Sadık Kılınçer Adnan Menderes Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Paramedik Bölümü öğrencileri, Paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni personelleri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Söke SHMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Emine Gerçek, paramediklerin yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşananlara tanıklık eden, doğru ve etkin müdahaleyi gerçekleştirerek görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık profesyonelleri olduklarını belirtti.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “öncelikle görevi başında hayatını kaybeden görev şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.Mesleğe adım atmak için heyecanla gün sayan paramedik öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Gökbayrak ” mesleğimizde hatanın telafisi yok.Bu nedenle yaşam boyu öğrenme hayat felsefemiz olmalı.Sürekli bilgi ve becerilerimizi güncellemeliyiz” dedi.
İstihdamla ilgili soruların çözümü için mücadele ettiklerini ifade eden Gökbayrak “Sizlere yeni kontejanlar açtırmak, yeni iş sahaları açmak için mücadelemiz sürecektir” dedi.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü dönemde mesleğin gelişimine yönelik böyle bir bilimsel etkinliğin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında paramedik mesleğinin toplum açısından önemine dikkat çekti.

Paylaş