ATT VE PARAMEDİKLERİN İSTİHDAM SORUNU ÇÖZÜMLENMELİ

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Selçuk EVREN ve beraberindeki heyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ÖRNEK’E ziyarette bulundular.

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası kapsamında ATT DER Genel Başkanı Selçuk EVREN ve beraberindeki heyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ÖRNEK’E ziyarette bulundular. Ziyarette ATT Ve Paramedik’ lerin yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda istişarede bulunuldu.

PARAMEDİKLER İŞ YERİ HEMŞİRESİ OLABİLMELİDİR
Yapılan görüşmede Paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni meslek gruplarının sahada yaşamış olduğu sıkıntılarla beraber atanamayan Paramedik mezunları için de istihdam politikaları konuşuldu. ATT DER Genel Başkanı Sekçuk EVREN; Bugün geldiğimiz noktada özel üniversitelerde ilk ve acil yardım programının plansız bir şekilde açılması üzerine on binlerce bölüm mezunu olduğu ve mesleki bir enflasyon olduğunu ifade etti. Tüm mezunların kamuya atanma imkanının olmaması sebebi ile farklı istihdam alanlarının Paramedik mezunlarına kazandırılması gerektiği ifade edildi.
ATT DER Genel Başkanı Sekçuk EVREN geçtiğimiz yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığımız temaslar sonucu Acil Tıp Teknisyenlerine İş Yeri hemşireliği hakkının verilmesini sağlamıştık bu konuda Sağlık-Sen’in de desteği ile Paramedikler için de aynı istihdam politikası kazandırılmalıdır ifadelerini kullandı.
ACİL TIP TEKNİSYENLERİ’NİN YOĞUN BAKIMDA ÇALIŞMASININ ÖNÜ AÇILMALIDIR
Yapılan görüşmede Acil Tıp Teknisyenleri’nin yoğun bakımda çalışmasına izin verilmeyip sadece acil servis ile sınırlı bırakılması nedeni ile atanamayan binlerce Acil Tıp Teknisyeni sıkıntı yaşamaktadır. Ayrıca kamuda çalışan Acil Tıp Teknisyenleri şuan genç nüfus olduğu fakat yaşların ilerlemesi ile beraber 112’de çalışmanın zor olacağı sadece bu sebeple bile Acil Tıp Teknisyenleri yoğun bakım ve servislerde çalışmasının önü açılmalıdır ifadeleri kullanıldı.

UZAKTAN EĞİTİM VE PARAMEDİK LİSANS TAMAMLAMA SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ‘e Acil Tıp Teknisyenleri’nin eğitim mağduriyetinin giderilmesi için staj desteği ile ilk ve acil yardım teknikerliği (Paramedik) programının Acil Tıp Teknisyeni mezunlarına sağlanması aynı zamanda Paramedik bölümü lisans olarak açılmalı ve Paramedik bölüm mezunlarının kendi bölümlerinde lisans tamamlama yapması sağlanmalıdır denildi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ bu konuların hepsi ile özellikle uzaktan eğitim konusu ile yakinen ilgilendikleri geçmiş dönemde bu konu ile ilgili çok yol alındığı anlatılan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili gerekli çalışmalarını yapacaklarını ifade ettiler.