Burdur’da Dayanışma Yemeği Düzenlendi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Burdur Şubesi tarafından Dayanışma Yemeği düzenlendi.

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle Serenler Tepesi tesislerinde düzenlenen yemeğe Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir ile ATT Der Burdur Şubesi Üyeleri katıldı.
Yemekte konuşan ATT Der Şube Başkanı Esengül Aladağ bir insan hayatı kurtarana kahraman bir çok insan hayatı kurtarana ise sağlıkçı denildiğini belirtti.
Aladağ ” Bizler bu yüzden görülmeyen kahramanlar olduk hep. Genelde insanlar kaybetmekten korkarlar oysa 112’de biz en çok insan hayatı kaybetmekten korktuk. Bir can için canla başla çalışıp o nu kaybetmek çok zor geliyor bize. Kan bağı olmadan can bağı kuruyorsunuz çünkü” dedi.
Yemekte konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir ise 112 çalışanlarının bir insanın yaşamını kurtarmak için zaman zaman kendi yaşamlarını tehlikeye attıklarını kaydetti.
Ak Parti Burdur Mileltvekili Reşat Petek’de yaptığı konuşmada “insan yaşamını öne alan, insan yaşatmayı, başına bir kaza geldiğinde kurtarmayı amaçlayan bunun için fedakarca gayret gösteren zaman zaman bir can kurtarmak için canından olan çok değerli bir mesleğin mensuplarısınız” dedi.
Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’te yaptığı konuşmada “sağlık alanında Burdur olarak nüfusumuza göre baktığımızda bakanlığın resmi kayıtlarında iyi durumda olduğumuzu görüyoruz” dedi.
Yemekte ATT Der’e destek olanlar ile faaliyetlerini kamuoyuna duyurduğu için DHA’ya da Dernek tarafından plaket verildi.
Daha sonra sözlerini ATT Der Burdur Şube Başkanı Esengül Aladağ’ın yazdığı ‘Arkası gelmez nöbetlerini bıktım illallah’ şarkısı seslendirildi ve pasta kesildi.

Paylaş