ATTDER BURDUR’dan Güneydoğudaki Kahraman Vatan Evlatlarına Gönül Sofrası

ATTDER BURDUR’dan Güneydoğudaki Kahraman Vatan Evlatlarına Gönül Sofrası

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Burdur İl Başkanlığımız Güneydoğu’daki askerlere sahurda yiyebilmeleri amacıyla yöreye has ürünlerin de bulunduğu kahvaltılıklardan oluşan 11 koli malzeme gönderdi.

11 koli, Ağrı Doğubayazıt Jandarma Özel Harekat ve Şırnak Silopi’deki 172’nci Zırhlı Tugayı’ndaki askeri birliklere gönderildi. Vatan bekçilerine gönül sofrası kurmak amacıyla yürütülen projede içerisinde Burdur katmeri, bazlama, Burdur peyniri, Burdur sucuğu, bal, börek, poğaça ile dernek üyeleri tarafından hazırlanan yaprak sarmaların bulunduğu koliler askeri birliklere gönderilmek üzere PTT Kargo’ya teslim edildi.

ATTDER İl Başkanı Esengül Aladağ, “Operasyon bölgesinde görev yapan askerlerimiz için Burdur yöresine ait, Burdur’un yanlarında olduğunu hissettirmek, onlara bu zorluklar içerisinde kolaylık dilemek için, Burdur yöresel ürünlerimizden 18 çeşit kahvaltılık ürünlerimizi gönderiyoruz. Çünkü bizler burada yaşarken, akşam evlerimize giderken, ‘işim bitsin evimize gidelim, hazır sıcak çorbamızı içelim’ dediğimizde, onlar bazen operasyon bölgesinde, konservelerini ateşin üzerinde ısıtıp yemek zorunda kalıyor. Biz bu durumda onlara yalnız ve eksik olduklarını hissettirmek istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar sponsorların da katkılarıyla sahurda yiyebilecekleri gönül sofrası oluşturduk. Onlar vatan bekçileri, biz de ‘onlara gönül sofraları kuralım’ dedik. Damak ve hayat tatları sonsuza kadar sürsün. Allah onlara kolaylık versin” dedi.

Paylaş