Medikal Ambulans Rallisi Tamamlandı

ATT DER HATAY’DAN MEDİKAL AMBULANS RALLİSİ 2017

Medikal Ambulans Rallisi düzenlendi. MKÜ’de düzenlenen “Medikal Ambulans Rallisi”nde İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Bölüm öğrencileri senaryo gereği simülasyon teknikleri ile makyaj yapılmış yaralı ve hastalara en kısa sürede doğru müdahaleyi yapabilmek için yarıştı. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, MKÜ’de okuyan öğrencilere pratik edindirmek yeni başlayacakları yaşantılarına hazırlayabilmek adına bu “medikal ralli’yi hazırladıklarını ifade etti.
Beş aşamadan oluşan medikal kurtarma gerçekleştirildiğini belirten Tiryaki, ”Öğrencilerimiz senaryo gereği patlama, kaza esnasında nasıl müdahale yapılır, ileri yaşam desteği nasıl verileceğini ve hasta taşıma desteği hakkında etaplardan geçecekler ve bunlar mesleki yaşantılarında büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım da Hatay’da Medi Ralli’yi 2. defa düzenlediklerini hatırlatarak, “Buradan mezun olan arkadaşlarımız ileride 112’de ve acil servislerde bizlerle beraber çalışacaklar bu yüzden iyi eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Üniversitede almış oldukları eğitimi buradaki senaryolarla pekiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Medi Ralli’de MKÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’ndan 108 öğrencinin 18 ayrı tim olarak birbiriyle kıyasıya mücadele ettiğini kaydetti. Medi Ralli’ye katılan öğrenciler ise bu eğitimlerin kendi açılarından faydalı olduğuna dikkat çekerek mesleğe başladıklarında yabancılık çekmeyeceklerini ifade ettiler.

MKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde düzenlenen rallide, öğrenciler, senaryo gereği kaza yapan araçtan yaralı çıkarıp müdahalede bulunma, kalbi duran hastayı hayata döndürme gibi farklı etaplarda mücadele etti. Hasta ve yaralılara en kısa sürede, en doğru müdahaleyi yapabilmek için yarışan öğrenciler, hakemlerden tam not alabilmek için ter döktü.

5 etaptan oluşan rallide başarılı öğrencilere kupa, madalya gibi çeşitli hediyeler verildi. Etkinliğe, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu, MKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Muhammet Enes Altuğ, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Resimler İçin Tıklayınız 

 

Paylaş