ATTDER’den TBMM Sağlık Komisyon Üyesi YURDAKUL’a Ziyaret

ATTDER’den Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul Ziyareti

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Selçuk EVREN, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf KILINÇ ve Ankara İl Başkanı Ali İhsan KARACA’dan oluşan heyet Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Sayın Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul’u makamında ziyaret etti.

Sayın Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul ziyaretinde ATTDER’ in faaliyetleri anlatılarak acil sağlık hizmetleri çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.


Hastaneler de çalışan meslektaşlarımızın daha önce çalıştıkları yoğun bakım servislerin de bugün çalıştırılamaması sonucu yaşanan mağduriyetler İle birlikte ATT/Paramediklerin çalışma alanlarının daraltılmış olmasına bağlı oluşan istihdam sorunu ve Paramedik Bölümü’nün lisans tamamlama programı İle Paramedik bölümü olarak lisans düzeyinde bir eğitime dönüştürmesine, ATT mezunlarının eğitimlerini de uzaktan eğitim İle Paramedik bölümüne tamamlanmasının hayata geçirilmesi, Yıpranma yapı ve erken emeklilik ile ilgili yasaların çıkarılmasının gerekliliği ve sağlık personellerinin maaşlarında ödenen eklerin emekliliğe yansıtılması hususunda görüşler bildirildi.
ATTDER’ e çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Sayın Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sorunların çözümü için çalışmaların yapılacağını belirttiler.


Görüşmeler sonrasında ATTDER Genel Başkanı Selçuk EVREN “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden Güzel dönüşler aldık. Belirtilen sorunlara çözümler için dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Acil sağlık hizmetleri çalışanları için en yakın zamanda yaptığımız görüşmelerin olumlu etkileri olacaktır .” dedi.

Paylaş