ATTDER Paramediklerin İş Yeri Sağlık Personeli Olabilmesi İçin Başvuru Yaptı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Abdullah BALTACI , Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Karaca, Osman Nuri Kundakçı, Fidan Kurt, Erkan Dede,Kazım Boyacıoğlu, Sultan Korkmaz Düzler, Mukaddes Tümenci ve İstanbul İl Başkanı Gökhan Çete ‘den oluşan ATT DER heyeti , T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Paramediklere İş Yeri Hemşiresi Hakkı verilebilmesi için başvuruda bulundu.

ATT DER olarak 28 Aralık 2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşme yapılmış ve “İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” de geçen “hemşire” ibaresinin yanına Acil Tıp Teknisyeninin de eklenmesini talep etmiştik.

O günün şartlarında ATT’ler için yaşanan ciddi istihdam sorunu var fakat paramediklerin sayısı az olması sebebi ile atama sorunu yaşanmıyordu. ATT’lere yeni istihdam arayışı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile başvurmuş ve aynı zamanda kurum amirleri ile görüşmeler yapmıştık. Görüşmelerimiz neticesinde 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” kapsamında aşağıdaki madde’de eklenerek ATT’lerin iş yeri sağlık çalışanı olmasına hak verilmişti.
Mevzuata “b) Diğer sağlık personeli: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru,acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile Bakanlıkça verilen işyeri hemşireliği belgesine sahip kişileri,” ibaresi eklenmesini sağlamıştık.

28 Aralık 2012 tarihli ATTDER’den Bir Kazanım Daha! Her İş Yerine Bir Acil Tıp Teknisyeni Haberimiz İçin Tıklayınız
Gelinen noktada okullarda çok fazla sayıda Paramedik bölüm mezunu verilmesi ve genç meslektaşlarımız için yeni istihdam alanları açılması çabası ile, ATT DER Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Paramediklere İş Yeri Hemşiresi Hakkı verilebilmesi için görüşmeler yapıldı ve başvuruda bulundu.