ATT DER Acil Çağrı Merkezlerine ATT ve Paramedik İstihdam Talebinde Bulundu

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Abdullah BALTACI , Genel Başkan Yardımcıları, Fidan Kurt , Kazım Boyacıoğlu, Erkan Dede , Sultan Korkmaz Düzler, Osman Nuri Kundakçı, Ali İhsan Karaca , Mukkades Tümenci ve İstanbul İl Başkanı Gökhan Çete tarafından TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin GÜVENÇ’e ziyarette bulundu.

TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin GÜVENÇ ‘e ATT DER Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından makamında yapılan ziyarette Genel Başkan Abdullah BALTACI tarafından ATT DER’in çalışma alanları, yapmış oldukları kongre, sempozyum ve çalışmalardan bahsetti.
ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI , TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin GÜVENÇ’e saha da yaşanan bir takım sorunların çözümü için talep ve öneri dosyası takdim etti.

112 Tek numara sistemine geçilen ve bundan sonda geçilecek olan İllerde , vakalarda ön çağrı karşılayıcı olarak ATT ve Paramedikler istihdam edilirse daha etkin hizmet sunumu olacağı ve mezun atama bekleyen meslektaşlarımız için yeni istihdam alanı olarak düşünüldüğü ifade edildi.

Ayrıca ; 112 çalışanları için sahada yaşanılan çeşitli bürokratik sıkıntılardan bahsedildi. ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI; “Bizler 112 çalışanları olarak emniyet ekipleri ile uyum içerisinde hareket etmekteyiz. Fakat bazen bürokratik mevzuat sınırlamalarından dolayı saha da işleyiş de sorunlar yaşamaktayız. Saldırgan veya pskolojik rahatsızlığı olan hastaların sevkinde ilgili arka kabine emniyet mensuplarını alınması gerektiği fakat emniyetin de kendi iç mevzuatından dolayı emniyet mensubu arkadaşlarımızın da çeşitli sınırlamalar içerisinde bulunmak zorunda kaldığı, bu yüzden İç İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortak çıkarılacak bir protokol ile bu sorunların da çözülebileceğini ifade etti.”

TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin GÜVENÇ dosyayı inceleyip çeşitli önerilerde bulundu. Yapılan ziyaretten memnuniyetini ifade eden Celalettin GÜVENÇ konu ile ilgili dosyayı emniyetin ilgili makamlarına ileteceğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Paylaş