Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu-Resüsist Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ve Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu İşbirliği ile Resüsist (Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon) sempozyumu düzenledi.

ATT DER tarafından İzmir, İstanbul, Batman ve Diyarbakır’dan sonra 5.si Adana’da düzenlenen RESÜSİST çeşitli şehirlerden gelen yoğun katılım ile Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şeref Erdoğan, Adana İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Neslihan BOYAN, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dt.Süleyman Dilek ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan Mazı, Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ile beraber Bölgedeki sağlık çalışanları ve öğrenciler katılım sağladılar.
Sempozyum, ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI, Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan BOYAN ve Adana İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Özer’ in açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyum Açılış konuşması yapan ATT DER Genel Başkanı Abdullah Baltacı: ” Meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini artırarak alanımızla ilgili güncel gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için birçok eğitim ve bilimsel toplantılar düzenliyoruz. Sadece son 5 aylık zaman dilimine 3 sempozyum sığdırmanın haklı gururunu yaşamaktayız” dedi. “Öznesi yaşam kurtarmak olan bir meslek. Mesleğimizi özel kılan, kutsal kılan, hiç şüphesiz yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide insanlara uzattığımız o yardım eli…yeniden hayata dönmesine, hayata tutunmasına vesile olduğumuz binlerce insan” diyen Baltacı . ” İşte bu nedenle Resüsitasyon mesleğimizin adeta DNA sı konumundadır. Bu yüzden bu düzenlenen sempozyumlar mesleki gelişim açısından önemlidir.” dedi.

Sempozyumda alanında uzman konuşmacıların interaktif sunumlarının yanı sıra vaka canlandırma senaryo uygulaması da yapıldı. Ödüllü entübasyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken tüm konuşmacı ve katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Paylaş