6.Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Sahiplerini Buldu

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası kapsamında düzenlenen 6. Altın Ambulans Sağlık Ödülleri sahiplerini buldu.

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası kapsamında Acil sağlık hizmetleri alanında başarılı ve özverili çalışmaları ödüllendirmek ve teşvik etmek, acil sağlık sisteminin gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslar arası düzeyde acil sağlık hizmetleri konusunda halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Altın Ambulans Sağlık Ödülleri SMS oylamaları sonucu sahiplerini buldu.

stanbul Grand Cevahir Otelde düzenlenen törene T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr.Semih KORKUT, Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Emre ÇAĞAN, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcısı Durali BAKİ , Sağlık-Sen İstanbul İl Başkanı Zafer CANER, Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem ÖZDEMİR ve çeşitli Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir çok misafir katılım sağladı.

Programda açılış konuşmasını yapan ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI ;
“Sağlık sistemimizin adete vitrini konumunda olan bir meslek grubu olarak, 82 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği son derece önemli ve kutsal bir görevi ifa etmekteyiz. Bizler, öznesi yaşam kurtarmak olan bir mesleğin fertleriyiz.

2006 yılında ATT DER olarak Amatör bir ruhla ama büyük bir heyecan ve coşkuyla mesleğimiz, meslektaşlarımız ve acil sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sunmak adına çıkmış olduğumuz bu zorlu ama gururlu yolculukta 13 yıllık mazimize sayısız kazanımlar ve güzellikler bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI “Bugün başarı hikayeleri ile ödül alacak olan kıymetli meslektaşlarımızı ve Değerli Yöneticilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

Bu büyük organizasyona destek veren, yanımızda olan ve organizasyonun gerçekleşmesi için emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve tüm meslektaşlarımın 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftaını kutlarım” dedi.

Açılış konuşması yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU “ Siz 112 çalışanları olarak çok önemli bir iş ifa ediyorsunuz. Gittiğiniz ve hiç bilmediğiniz yerlere sağlık götürmek için gidiyorsunuz bu gittiğiniz vakalarda güvenliğinizi sağlamak çok önemli. İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak 112 acil çalışanlarından çok memnunum onlarla gurur duyuyorum. 6. Düzenlenen bu güzel organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluyum ATT DER’e başarılar diliyorum.” Dedi.

TÜRKİYE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE DÜNYAYA ÖRNEK

Açılış konuşmasını yapan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut, Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik arkadaşlarımın 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik gününü kutlarım. Sağlık Bakanlığı olarak Yaklaşık 5 binin üzerinde ambulansımız, 2 bin 700 civarında 112 istasyonumuz mevcut. 17 tane helikopterimiz, 4 tane uçağımızla çalışıyoruz. Dünyaya örnek bir sistem oluşturduk.” dedi.

ŞEHİT PARAMEDİK BURAK TATAR’IN BABASINA ONUR ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLDİ.

Altın Ambulans Onur Ödülü kapsamında Afrin Zeytindalı Operasyonu sırasında Kilis’de görev yapan ve görev şehidi olan Erzurum 112’de görevli Paramedik Burak TATAR’ın babası Yahya TATAR’a onur ödülü takdim edildi. Şehit babası Yahya TATAR bu milletin evlatları için toprak canından önemlidir. Toprak canımızdan önemli olduğu sürece bu milletin sırtı yere gelmez. Rahmetli oğlum adına verilen ödül adına ATT DER’e teşekkür ederim. Dedi.

ALTIN AMBULANS ÖDÜLLERİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DAĞITILDI

Yılın İl Sağlık Müdürü Op.Dr.İsmail Başıbüyük
Acil Tıp Teknisyeni Kategorisi: Buket ŞAHİN
Paramedik Kategorisi: İnayet MOTUK
Başkan Kategorisi: Dr.Mustafa DÖNMEZ
Başhekim Kategorisi: Dr.Gülsün Ateş DOĞAN
Yılın Doktoru Hamit IŞIKALP
Hemşire Kategorisi: Hilal ŞENGEL
Sağlık Memuru Kategorisi: İbrahim KILIÇ
Ambulans Sürücüsü Kategorisi: Mehmet Kenan KAYA
Öğrenci Kategorisi: Selman GÜMÜŞ
Ekip Kategorisi: Tekirdağ UMKE

Onur Ödülü ve Vefa Ödülleri Kapsamında
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih KORKUT, Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Emre ÇAĞAN, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih DURMUŞ, ile beraber Türkiye’nin ilk Paramediği olan Dr.Öğr.Üyesi Semra ÇELİKLİ ve Türkiye’de ilk, dünyada ise 2’nci olan “Ambulans Tarihi Müzesini” Bursa İnegöl Devlet Hastanesi Adına açan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Hayrettin GÖÇMEN, “İnme” konusunda ülkemizde yaptığı başarılı ve Örnek Çalışmaları nedeniyle Prf.Dr. Yakup Krepsi, Paramedik Mesleğinin ilk akademisyenlerinden ve ilk Doçent Dr. Ünvanını alan Sayın Doç. Dr. Ali EKŞİ , Yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Dursun ALYAZ, Osmaniye Devlet Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Mehmet Emin ÇUHADAR, ATT DER ailesine büyük katkılar sunan, Genel Başkan Yardımcılığı görevini geçmiş dönemde layıkıyla yerine getirmiş olan Antalya 112’den Nurcan GÖKER’e ödülleri takdim edildi.

Paylaş