Abdullah BALTACI: Acil Sağlık Hizmetlerinde Örnek Ülkeyiz

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası Kapsamında ATT DER Osmaniye İl Başkanlığı tarafından eğlence programı düzenlendi.

Osmaniye Öğretmenevinde düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı, Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri KUNDAKÇI, Akdeniz Bölge Koordinatörü Eyüp DURAN, Sağlık-Sen Şube Başkanı Muhittin Çenet, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ökkeş Yıldız, Osmaniye Devlet Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Mehmet Emin ÇUHADAR, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Hakan ESKİOĞLU , Osmaniye’yi Uluslararası Tanıtma Derneği (OSTADER) Genel Başkanı Bahri Çolpan, ile bir çok sağlık çalışanı katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını yapan ATT DER Osmaniye İl Başkanı İlyas YILDIR;

Birlik ve beraberliği güçlendirmek adına yapılan organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür etti. ATT-DER denildiğinde aklıma ilk gelen şeyin aile olduğunu vurgulayan Başkan Yıldır, “Bu güzel ailenin bir ferdi olmaktan ve bu ailede hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyuyorum. Derneğimizin Osmaniye’deki faaliyetleri devam etmekte olup daha çok eğitim, öğrenci arkadaşlarımızın bilgi ve becerilerinin gelişimi anlamında desteklerimizi sürdürmekteyiz. Bizler sahaya çıktığımızda ihtiyaç sahibi insanların dertlerine derman olmak için de mücadele ediyoruz. İhtiyaç sahibi aileleri sahadaki çalışmalarımız sırasında daha net görerek, onlara gerek ev eşyaları, gerek gıda, gerekse öğrencilerin okul ihtiyaçları ve bursları sağlanarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birlikteliğimizin daim olması mesleğimizin ve meslektaşlarımızın zarar görmemesi, halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için çalışmalarımız devam etmekte. Bizleri bu anlamda yalnız bırakmayan başta il sağlık müdürlüğümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizler birlikte güçlüyüz, birlikten kuvvet doğar diyoruz. Mesleğimiz için son söyleyeceğim söz ‘Bir meslek tek yürek’ diyorum.” dedi.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖRNEK ÜLKEYİZ

Gece de konuşma yapan ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI “Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeden sonsuz sabır ve gayretle çalışan, tüm cefaya rağmen kendini hayat kurtarmaya adamış bütün sağlık çalışanlarımıza da buradan selamlarımı iletmek istiyorum. , kıymetli meslektaşlarım Bizler, 783 bin kilometre karede 82 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği, öznesi yaşam kurtarmak olan bir mesleğin fertleri olarak son derece kutsal bir görevi ifa etmekteyiz.

2006 yılında ATT DER olarak Amatör bir ruhla ama büyük bir heyecan ve coşkuyla mesleğimiz, meslektaşlarımız ve acil sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sunmak adına çıkmış olduğumuz bu zorlu ama gururlu yolculukta 13 yıllık mazimize sayısız kazanımlar ve güzellikler bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI sözlerine öyle devam etti. “Ülkemiz bugün bakıldığında acil sağlık hizmetlerinde, ambulans donanımı ve vakaya ulaşım süreleri ile Dünya’da örnek ülkelerden birisi olmuştur. Sağlık Bakanlığımıza bağlı 5 binin üzerinde ambulansımız, 2 bin 700 civarında 112 istasyonu mevcut olup ayrıca 17 tane helikopterimiz ve 4 tane uçak ambulans ile Dünyanın herhangi bir yerinde ihtiyacı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını ülkemize getirebilecek güce şükürler olsun eriştik. İşte bu sistemin en temel yapı taşını Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikler oluşturmaktadır.

ATT DER olarak bir yandan mesleki gelişim için bilimsel programlar organize ederken bir taraftan da çalışma alanında yaşadığımız sorunlar ve özlük hakları için mücadele veriyoruz. Son dönemde bakanlığımız ile yaptığımız ciddi görüşmeler var. Acil servislerde paramedik ve acil tıp teknisyeni kadrolarının artırılması ve geçmişte olduğu gibi yoğun bakım ünitelerinde att ve paramediklerin tekrardan görevlendirilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu sorunlarda çözüme ulaştığında meslektaşlarımız için önemli kazanımlar olacaktır.

YÖK PARAMEDİK KONTENJANLARINI AZALTMALIDIR

ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI ; “Üniversitelerde kontenjan kısıtlamasına gidilerek mezunların ihtiyaca göre yeniden planlanması adına daha önce YÖK ile yaptığımız görüşmelere ek olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Geçmişten beri söylediğimiz mesleki enflasyon gerçeklemiştir bu nedenle YÖK’ün bir an evvel Paramedik bölümünde kontenjan azaltmasına gitmesi gerekmektedir.” Dedi.

Gece de konuşma yapan Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz Altın Ambulans ödül töreninde ödül alan personellerini tebrik ederken 112 acil sağlık hizmetlerinin bugün geldiği başarılı çalışmalara vurgu yaptı. Ülkemizin artık daha güçlü olduğu ve vakalara ulaşım sürelerinin Avrupa oranlarının nerdeyse üzerinde olduğunu ifade etti. 112 acil sağlık personellerinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Hasan Öznavruz 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftasını kutlarken organizasyonun gerçekleştirmesinde emek veren başta Osmaniye İl Başkanı İlyas Yıldır olmak üzere tüm yönetime teşekkür etti.

OSMANİYE KOMUTA KONTROL MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ

Programdan ardından ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI ve beraberindeki heyet 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftasını kutlamak için Osmaniye İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarını ziyaret etti ve ATT DER’in her zaman yanlarında olduğunu, istediğiniz taleplerinizi her zaman değerlendirileceğini ifade etti.

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Paylaş