Ambulansa Dokunma !

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Kumbahçe 112 Acil Yardım Ekibimiz trafik kazasında ağır yaralanan bir yaralıyı tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinden alarak, Muğla’daki başka bir hastaneye sevk için yola çıktı. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde siren çalarak ilerleyen ambulans, Muğla’nın Bayır mevkisinde aynı istikamete seyreden otomobil sürücüsü tarafından bir süre takip edildi.

Ambulansın sirenlerinin gereksiz yere çalındığını iddia eden Trafik magandası ambulansın önü keserek ambulans da görevli sağlık personellerini yöneticilerine şikayet edeceğini, başka bir ile sürdüreceğini söyleyerek tehdit etme cüretinde bulunmuş ve el kol hareketleri ile fiziki şiddet eğiliminde bulunmuştur. Daha sonra ambulansta hasta olup olmadığını kontrol etmek istemiş ve Ambulanstaki yaralıyı gördükten sonra pervasızca aracına binerek yoluna devam etmiştir.

Tarihte yapılan en büyük, en çetin savaşlarda bile cephelerden yaralıların tahliye edilmesi ve gerekli tedavilerinin yapılması için 1-2 saatlik ateşkeslerin yapıldığı ve sağlık çalışanlarına dokunulmadığı bilinmektedir. Bütün dünyada durum böyle iken sebebi her ne olursa olsun ülkemizde sağlık çalışanlarına, sağlık kurumlarına ve ambulanslara yapılan fiziki ve sözel saldırıları lanetliyor ve bütün sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini, sağduyulu vatandaşlarımızı ambulanslarımıza, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Plakası güvenlik güçlerine bildirilen otomobil, polis ekiplerince kısa sürede yakalanmış olup, meslektaşlarımız ve ambulans da mağdur edilen hastanın yakını olay sonrası şikâyetçi olmuştur. ATT DER olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. Yapılan bu tür saldırılara verilecek en güzel cevap; halkımızın ambulanslara, sağlık kurumlarına ve sağlık çalışanlarına sahip çıkması olacaktır. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği

Paylaş