Zonguldak Valisini Tüm Sağlık Camiasından Özür Dilemeye Davet Ediyoruz.

Dünya Sağlık örgütü tarafından küresel pandemi ilan edilen Covid-19 virüsü ile bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık ordumuz ile bir savaş, halkımız ile de bir sınav veriyoruz.

Devletimizin ve vatandaşlarımızın gayreti, Sağlık çalışanlarımızın büyük özverisi ve fedakarlığı sayesinde bu zorlu ve hassas süreç dünyaya örnek olacak şekilde son derece başarıyla yürütülmektedir. Bu zorlu süreçte cephenin en önünde yer alarak türlü türlü zorluklara göğüs geren sağlık çalışanlarımıza karşı hakettikleri övgü yerine haksız ithamlarda bulunan Zonguldak Valisini kınıyorum.

Zonguldak İlinde 567 covid-19 hastasından 137’sinin sağlık çalışanı olduğunu belirten Sayın Vali; “Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede konuk ettik. Devletimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular” şeklinde söylemlerde bulunarak “sağlık çalışanlarının getirdiği yük olmasaydı salgında geri dönüşü konuşuyor olacaktık ifadelerini kullanmıştır.

Bugün sağlık çalışanlarımızın özverisi ve fedakarlığı ülkemiz adına bir gurur tablosudur. Salgınla karşılaştığımız ilk günden itibaren fedakarca görev yapan, hatta bu uğurda canlarıyla bedel ödeyen sağlık çalışanlarına karşı kırıcı söylemleri ve meslektaşlarımızı zan altında bırakacak açıklamaları nedeniyle Zonguldak Valisini kınıyor ve kendilerini tüm sağlık camiasından özür dilemeye davet ediyoruz.

Abdullah BALTACI
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı