22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası Çoşkuyla Kutlandı

22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası Çoşkuyla Kutlandı

22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü ve 22- 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası Tüm Türkiyede coşkuyla kutlandı.

1996 yılında öğrenim,2000 yılında da çalışma hayatına başlayan acil tıp teknisyenliği geçen kısa sürede 45 bin mezunu 17 bin öğrencisiyle acil sağlık sisteminde büyük bir meslek topluluğu haline gelmiştir.

Ülkemizin her coğrafyasında din,dil,renk,ırk ayrımı yapmaksızın hertürlü sıkıntıya ve olumsuzluğa rağmen büyük bir özveriyle ve fedekarca görev yapan,zaman zaman darbedilen,zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giderken kendi hayatından olan acil tıp teknisyenlerinin de sorunlarının tartışıldığı,meslek ortak paydasında buluşup birlik beraberlik ve dayanışma ortamının sağlanarak mesleğe aidiyet duygusunun pekiştirildiği bir günün olması gerekiyordu.

22 Mart 2006 tarihinde kurulan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği 2011 yılında aldığı bir kararla 22 Mart tarihini Acil Tıp Teknisyenleri Günü olarak belirlemiş ve ilk kutlamalar Ankara‘da yapılmıştı.Gördük ki böyle büyük bir camiaya bir gün yeterli değil.Bu yıl aldığımız kararla da 22 Mart ile başlayan hafta da Acil Tıp Teknisyenliği Haftası olarak kabul edildi.

22 Mart sabahı Ankara‘da anıtkabire çelenk koyma töreni ile başlayan kutlama programı kapsamında aynı gün Ankara‘da bir panel ve kutlama yemeği düzenlendi. Ardından İstanbul, İzmir Sakarya, Samsun, Şanlıurfa‘da Acil Tıp Teknisyenleri Derneğinin öncülüğünde kutlama programları düzenlendi.22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Gününü ikinci defa,22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenliği Haftasını ilk defa kutlamamıza rağmen birçok ilde il sağlık müdürleri, başhekimler, şube müdürleri ve sendika yöneticileri tarafından meslektaşlarımızın ziyaret edilerek günümüzün kutlanması, heyecanımızın paylaşılması ve gösterilen yoğun ilgi bizleri son derece sevindiren gelişmelerdi. Acil Tıp Teknisyenliği bölümünün olduğu Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde de öğrencilerimiz tarafından bu hafta büyük bir coşku ile kutlandı.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği
www.attder.org.tr

ANKARA / 22 MART 2012

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir