Ambulans Arızası İçin Müdürlük ATT.’den 20.000 TL İstedi

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ambulansın arızalanması sonucu sürücü att ye 20.000 tl değerinde maddi hasar davası açtı.

Adana Yumurtalık 112 de kendi araçlarının arızalanması sonucu 01 PE 034 plakalı ambulans verilmiştir.12.08.2009 tarihinde bu ambulansla Ceyhan ilçesine hasta nakli yapılıp istasyona dönüş sırasında aracın radyatör hortumunun yırtılması sonucunda motor kitlenmiştir.

Olay yerine exper çağırılarak bilirkişi raporu tutulmuştur. Araç çekici çağrılarak yetkili teknik servise götürülmüş ve Ambulans Sağlık Müdürlüğünce yaptırılmıştır. Ambulans kaskoludur.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü aracın masrafı 3500 tl iken sürücü att’den 20.000 TL istemiştir. Sebeb olarak; bu aracın yerine 112 ambulansı verilmesine rağmen ambulansın 4 günlük yatış süresince özel bir ambulans şirketinden ambulans kiralandığı öne sürülmektedir. Günlüğü 2400 tl den 4 gün 9600 tl haksız para talep edilmektedir.
Motorun yenilenmesi sıfır motor takılmasına rağmen aracın değer kaybı 1500 tl gösterilmiştir.

Bilirkişi tarafından tutulan rapora göre sürücü hatası % 50 gösterilmektedir. İl sağlık müdürlüğü tarafından açılan dava devam etmektedir.

Acil tıp teknisyenlerine sonradan çıkarılan bir yönetmelik sonucu sürücülük yaptırılmasına karşın bu görevi layıkıyla yerine getiren meslektaşlarımız bu gibi olaylar üzmekte ve sürücülükten uzaklaştırmaktadır.

Bir attder.org.tr haberidir.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir