AttDer Olarak 2. Ege Acil Ambulans Sempozyumuna Katıldık

AttDer Olarak Ege Acil Ambulans Sempozyumuna Katıldık

2. Ege Acil Ambulans Sempozyumu 1-2 Ekim 2009 tarihleri arasında Urla Bölge Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Hakan Çeken Kültür Merkezinde derneğimizinde katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumda katılıp stand açmamızı sağlayan İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve AAHD Başkanı Sayın Turhan SOFUOĞLU’na teşekkür ederiz.

………………………………..

İzmir’e 35 km. uzaklıktaki bu güzel salona bu kadar kişinin geleceğini, bu kadar ilgi toplayacağını hiç kimse tahmin edemiyordu. Sempozyumda başta İl Sağlik Müdürümüz Op.Dr. Mehmet ÖZKAN olmak üzere, Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İNAN, İngiltere’nin İzmir Konsolosu Mr. A. Willy BUTTIGIEG, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, Emniyet Müdür Yardımcısı ve Bomba İmha ekibi, Çiğli 2.Ana Jet Üssü Arama Kurtarma Birliği, Manisa, Aydın, Denizli, Balıkesir, Muğla ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 yöneticileri, Koçoğlu Havacılık Medikal Direktörü, AKS-110 ekibi, Paramedik Derneği ve üyeleri, Acil Tıp Teknisyenleri Derneği ve üyeleri, İzmir 112 ve UMKE calışanları, İzmir’deki Hastanelerin Başhekimleri ve Sağlık Grup Başkanları, Üniversitelerin hocaları ve paramedik okullarının eğitmen, öğrencileri ile özel sektörün temsilcileri olmak üzere geniş bir katılım vardı. Kısa bir süre önce bilgi verilmesine rağmen 22 kurum, kuruluş ve firma sempozyum alanına stand açarak destek ve renk kattı.
Sempozyumun ilk günü Urla Eğitim Merkezinde yapılan 112 Ege Bölge Koordinasyon toplantısında Ege illerinin 112 temsilcileri ile iller arası sevk kriterleri, , 112 personelinin calışma koşulları ve eğitimleri ile 112 Komuta Merkezlerinin işleyişi ükonuları tartışıldı, Bakanlığa sunulmak üzere rapor hazırlandı. İkinci gün Urla Kültür Merkezindeki oturumlarda Türkiye ve Ege 112 sunumları, Londra dan gelen konuşmacı Mr. Bob DOBSON tarafından sunulan Londra Ambulans Servisi ve Londra’daki bombalı saldırılar, İstanbul ve İzmir’deki patlamalar ve kitlesel acillerdeki hastane öncesi organizasyon, ülkemiz ve Ege Bölgesindeki Hava Ambulans uygulamaları örnekleri detaylı olarak anlatıldı. Son oturumda da Acil Ambulans Hekimleri Derneğinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar, Ambulans Rallileri, AES eğitimleri ve derneğin AB projeleri tanıtıldı. AAHD Başkanı Dr. Turhan SOFUOĞLU Acil Sağlık Hizmetlerini gelecekte neler beklediğini uluslararası ve ulusal boyutta değerlendirerek sempozyumu sonlandırdı. Kapanış töreninde sempozyuma destek veren Bakanlık temsilcileri, üniversitelerin öğretim üyesi ve görevlilerine, Ege 112 yöneticilerine, stand açarak sempozyumu destekleyen kurum, kuruluş ve firma temsilcilerine, sempozyum süresince geniş bir ilgi ve katılımla süren Hızlı Entübasyon ve Hızlı Triaj yarışmalarında dereceye girenlere AAHD tarafından çeşitli belge ve ödüller verildi.

Her yönü ile dolu dolu, eğitici, bilgilendirici ve motivasyon sağlayıcı bu sempozyumun uzun yıllardır gelişmesini sürdüren 112 Acil Sağlık hizmetlerine yeni bir dinamizm ve renk getirdiği katılımcıların tümü tarafından dile getirilerek seneye tekrar buluşmak dilekleri ile veda edildi.

Dr.M.Turhan SOFUOGLU
Izmir Saglik Mudur Yardimcisi
112 Ege Bolge Koordinatoru
Acil Ambulans Hekimleri Dernegi Baskani

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir