ATTDER UZAKTAN EĞİTİM PROJESİ

ATTDER UZAKTAN EĞİTİM PROJESİ

Acil Tıp Teknisyenlerinin sorunlarına çözüm üretmek, ülkemiz acil sağlık sisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş olan ATTDER meslektaşlarımız adına projeler üretmeye devam ediyor.

Son olarak turksagliksen.org.tr sitesinde yayınlanan bir haber üzerine “Acil Tıp Teknisyenleri İçin Uzaktan Eğitim Projesi” ile ilgili olarak tüm kamuoyunu bilgilendirmemiz bir zorunluluk arz etmektedir:

Uzaktan Eğitim Projesi ATTDER tarafından başlatılan bir proje olup, gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Gazi Üniversitesi ile yapılan çalışmalar aylardır büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Projenin her adımında ve aşamasında kurumlar arasında sürekli bir görüş alışverişi yapılmakta, meslektaşlarımız ve ülkemiz acil sağlık sistemi açısından faydalı olabilecek bir proje hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

Bu ve benzeri konuların gündeme geldiği dönemlerde sanal ortam başta olmak üzere; Paramedik ve Acil Tıp Teknisyenleri arasında yapılan yorum ve tartışmaların soğuk kanlılıktan uzak bir şekilde, hatta hakarete varan ifadelerle yapıldığına çok defa şahit olduk. Bu nedenle de yürütmüş olduğumuz bu uzaktan eğitim projesini her türlü polemikten ve seviyesiz tartışmalardan uzak tutmaya gayret ettik.

Ülkemizde 40 bini aşkın bir meslek gurubunun temsilcileri olarak; meslektaşlarımızın hissiyatına tercüman olmamız, sorunları için projeler üretmemiz Acil Tıp Teknisyenleri Derneği nin var oluş sebebidir. Bizler meslek camiamız adına projeler üretirken içerisinde bulunduğumuz acil sağlık sisteminin kalite çıtasını da hep üst seviyelere çıkarabilmenin mücadelesini verdik. Bu kararlı duruşumuzdan da asla taviz vermedik.

Türk Sağlık Sen yetkililerine bizim bu konudaki hassasiyetlerimiz büyük bir nezaket çerçevesinde iletilmiş olup aynı nezaketi Türk Sağlık Sen yetkililerinden göremediğimizi üzülerek belirtmek istiyoruz. Sorumluluk noktasında bulunan kişi ya da kurumların bu sorumluluklarının gereğini yerine getirirken; atacakları adımlarda, yapacakları değerlendirmelerde ilgili kurum ve kuruluşların hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmalarının son derece etik olacağını düşünüyoruz.

Acil Tıp Teknisyenleri İçin Uzaktan Eğitim Projesi ile ilgili olarak; bu konu ile ilgili gelişmeleri kapsayan geniş çaplı bir değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağımızı bildirir;

Saygılar sunarız..

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği

Yönetim Kurulu

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir