Haydarpaşa Bülent Akarcalı SML de Meslek Andı Töreni

Acil tıp teknisyenleri kutlama haftasına Haydarpaşa Bülent Akarcalı Sağlık Meslek Lisesinde ki öğrencilerin meslek andı damgasını vurdu. Her yıl acil tıp teknisyeni andı yaparak mesleğe ilk adımlarını atan 10.sınıf öğrencileri bu yıl acil tıp teknisyenleri haftasına yakışır bir kutlamayla bütünleştirdikleri program ile mesleki onur duygusunu hem kendileri yaşadı hemde törene katılan davetlilere yaşattı.

Ailelerin de katılımıyla hazırlanan program da büyümüşlüğün verdiği kendine güvenin yanısıra,yeni bir hayata açılan kapının heyecanı tüm öğrencilerimizin gözlerinden okunuyordu.Çocuklarını genç yaşta böylesine gurur verici bir mesleğe ilk adımlarını attıkları anda yalnız bırakmayan ailelerin yüzlerinde ise emeklerinin en anlamlı karşılığını almanın huzur ve mutluluğu açıkça görülüyordu.

ATTDER İstanbul İl Temsilciliğinin de davetli olduğu programda okul yönetiminin derneğimize olan güven ve sahiplenme duygusu azımsanmayacak kadar etkileyiciydi.Desteklerini esirgemeden her platform da yanımızda olacaklarını belirten okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte ele aldığımız sorunlar hakkında karşılıklı çözüm önerileri sunup,geleceğimizin parlayan yıldızları öğrencilerimize huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmak için ne yapabilirizi konuştuk.Emekleri paha biçilemez öğretmenlerimizin öğrencileri için göstermiş oldukları çaba bu mesleği gururla taşıyan bizlere örnek gösterilecek en değerli özveri olduğu inkar edilemeyecek bir gerçektir.

Öğrenciler meslek andını yaparken yoğun duygular içinde izleyen öğretmenler,aileler ve bizler,onların gözlerinde gördüğümüz umut dolu yarınların huzurunu hissettik içimizde. Gururlandık, umutlandık, heyecanlandık… Beyaz formaları içinde aydınlığı çağrıştıran hayat dolu bir sağlık ordusuydu onlar..Kalplerine yardımseverliğin hakimiyet kurduğu bu koca yürekli çocuklar meslekleri için genç tabir edilmelerine rağmen’’biz burdayız’’diye bağırıyorlardı adeta yaşam kurtarmak için. 22 mart Acil Tıp Teknisyenleri kutlama haftasına uygun hazırladıkları konuşma ve şiirlerle süsledikleri programda bizlere mesleklerine ve kendilerine ait olan bu özel güne ne kadar sahip çıktıklarını tanımlıyorlardı.Bizde ATTDER İstanbul İl Temsilciliği olarak; bu özel günde birlikte olmaktan gurur duyduğumuz okul yönetimine,öğrencilerimize,ailelerimize ve programa katılan tüm konuklara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor,mesleğe ilk adımlarını atan yarının umudu bu koca Acil Tıp Teknisyenleri ordusuna başarılarla dolu sorunsuz bir çalışma hayatı diliyoruz