ATTDER Hatay İl Yönetimi Belirlendi

ATTDER Basın ve Yayın Sekreteri ve Hatay İl Başkanı Osman Nuri KUNDAKÇI derneğin Hatay İl Yönetim kurulunu belirlediklerini açıkladı.

Kundakçı; Acil Tıp Teknisyenleri Derneği ( ATT DER ) 14 Aralık 2012 tarihinde yaptığı genel kurul sonrasında genel merkez yönetim kurulunu belirlemiştir ve artık bu yeni dönemde Acil Tıp Teknisyenleri ve 112 çalışanları adına ciddi çalışmaları olacağını ifade etti.

Kundakçı; Sayın Cumhurbaşkanına dernek başkanımız çıkarak 112 personelinin riskli çalışanlar arasında alınmasını ve bunu karşılığı olan hak ettiği ücreti alması gerektiğini ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ve Bakanlığımızın çalışmaları sonucu artık 112 çalışanları özellikli birim olarak kabul görmüş ve hak ettiği ücreti almışlardır dedi.

Kundakçı seçim sonrası çalışmalarının daha da hızlandığını ve artık en önemli hedefimiz üzerine yoğunlaştık dedi. Yıllardır ÖSYM’nin meslek liselerine uygulamış olduğu adaletsiz kat sayı uygulaması ve METEB ( Merkezi Teknik eğitim Bölgesi ) sebebi ile mağdur edilen on binlerce Acil tıp teknisyenin hak ettiği eğitim hakkına kavuşması için “uzaktan eğitim” modeli ile Ön lisans programı olan “İlk ve Acil Bakım Teknikerliği “ bölümünü okumasını sağlamak olacağını ifade etti. Kundakçı bir diğer önemli hedeflerinin ise; 5510 sayılı yasa kapsamında riskli meslek grupları belirtilmiştir. Yasa gereği Emniyet, TSK ve İtfaiye çalışanlarına yıl bazında aldıkları fiili hizmet zammı ile erken emeklilik imkanı tanınmaktadır. 112 Çalışanları da 7/24 canla başla en ağır koşullarda polis,asker ve itfaiye çalışanları ile çalışmaktadır o yüzden 5510 sayılı yasa kapsama alınmalıdır dedi.

Kundakçı daha sonra yeni Hatay İl teşkilatını tanıttı.

Osman Nuri KUNDAKÇI
İl Başkanı

Burhan DAŞKIN
İl Başkan Yardımcısı (Kamu Çalışanları Teşkilatlanmadan Sorumlu)

İlyas YILDIR
İl Başkan Yardımcısı ( Özel Sektör Teşkilatlanmadan Sorumlu)

Meryem ERDEN
İl Başkan Yardımcısı (Eğitim İşlerinden Sorumlu)

Eyüp DURAN
İl Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler Sorumlusu)

Erkan ÇELEN
İl Başkan Yardımcısı (Öğrenci Faaliyetleri Sorumlu)

Paylaş