ATT DER’DEN MHP Genel Başkanına Ziyaret

ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, yönetim kurulu üyesi Osman Nuri Kundakçı, Kadir Ay, Şerife Katırcıoğlu ve Ferhat Baz’dan oluşan heyet “Acil Tıp Teknisyenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede ATT DER’ in ülke genelinde faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verilirken 112 çalışanlarının 5510 sayılı yasa kapsamına alınarak fiili hizmet zammından faydalanması gerektiği belirtildi.

ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “112 çalışanları zor şartlar altında görev yapmaktadır. Saldırıya uğrayarak darp edilen, ambulans kazaları sonucu hayatını kaybeden meslektaşlarımız var. Ayrıca bulaşıcı hastalıklar açısından da son derece riskli bir görev yapıyoruz. 112 çalışanları da erken emeklilik hakkından faydalanmalıdır” dedi. Hekimlerde ve eczacılarda olduğu gibi sağlık meslek mensuplarına ait odaların kurulması gerektiğini belirten Gökbayrak ATT DER tarafından hazırlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Sağlık Personeli Meslek Odası Birliği Kanun Teklifini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek “sizler sağlık çalışanları olarak çok kutsal bir görev yapmaktasınız. Sizin çalışmalarınıza destek olmak bizim görevimiz. Hazırladığınız Fiili Hizmet Zammı ile ilgili kanun değişikliği ile Sağlık Personeli Meslek Odası Birliği Kanun Teklifini arkadaşlarımız değerlendirir ve bu konuda gerekli desteği veririz” dedi. Acil Tıp Teknisyenlerinin haftasını kutlayan Bahçeli “sizleri daha sık görmek isterim. Bütün sağlık çalışanlarına selamımı iletiniz” dedi.

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş