Acil Tıp Teknisyenleri Günümüz Kutlu Olsun

Bizler 75 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği Acil Tıp Teknisyenleriyiz. Bir insanımızın hastalanması ya da kazaya uğraması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle ilk yardım ve acil bakım hizmeti uygulayan, hasta, yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezine ulaştırılmasını sağlayan acil tıp konusunda eğitim almış sağlık profesyonelleriyiz.

Ülkemizde 50 bin mezunumuz ve 20 bine yakın öğrencimizle acil sağlık sisteminde yetişmiş ve nitelikli personel bakımından önemli bir yere ve konuma sahibiz. Bizler acil sağlık sisteminin baş aktörleriyiz
.
Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip bir mesleğin fertleri olarak ülkemizin dört bir yanında her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen, yağmur çamur demeden imdat çığlıklarına yardım elimizi uzatıyor, her gün onlarca hayat kurtarıyoruz.
Fedakarca görev yaparken zaman zaman haksız saldırılara maruz kalıyor, en zor anında insanlara yardım elimizi uzatırken şiddet görüyoruz. Bizler bunları hak etmiyor; canımızı bu ülkenin vefalı insanlarına emanet ediyoruz.

Günümüz bilgi çağında, kendi üst bölümümüz olan İlk ve Acil Yardım Teknikerliği bölümünü okumak istiyor, mesleki kariyerin sadece ön lisansla sınırlandırıldığı bize dar gelen bu kalıpları kırarak lisans ve yüksek lisans bölümlerinin de hayata geçtiği bir meslek grubu olmak istiyoruz.

Mesleğimiz adına birlik ve beraberliğin gerçek anlamına kavuştuğu bu özel günde, bu güne anlam kazandıran bütün meslektaşlarımızın Acil Tıp Teknisyenleri Gününü kutluyor, kurtarılacak hayatlar adına bütün meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yaşar GÖKBAYRAK
Acil Tıp Teknisyenleri Derneği
Genel Başkanı

Paylaş