İzmir’de Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği İzmir İl Başkanlığı tarafından ’22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası’ nedeniyle kutlama gecesi düzenlendi.

Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen kutlama gecesine İzmir Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Okan Özmen, Başhekim Yardımcısı Dr. Zeynep Sofuoğlu ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ve 112’de çalışan Acil Tıp Teknisyenleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ATTDER İzmir adına gecenin açılış konuşmasını yapan İl Başkan Yardımcısı Eren Yumuk ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yumuk; “Bizler 75 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği Acil Tıp Teknisyenleriyiz.”
“Dernek olarak; Mesleğimizin kutsallığına inanarak Acil Tıp Teknisyenliğinin tanıtılması, resmi olarak temsil edilmesi ve geliştirilmesi hedefiyle hareket ediyoruz.
Acil Tıp Teknisyenleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mesleki ve sosyal hakları iyileştirmek, güncel bilgiler ışığında acil sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için mezuniyet sonrası eğitim organizasyonları, seminer, Panel, sempozyum ve kongreler düzenlemek amacıyla hizmet etmekte… ve ilkyardım konusunda halkı bilinçlendirmek için kurslar düzenlemekteyiz” diye konuştu.

ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak yaptığı konuşmada; “Düzenlenen organizasyonlarda mesleğimizin hak ettiği yere gelmesi ve saygınlığını artırmak için çalışıyoruz. Gün birlik ve baerberlik içinde hareket etme zamanıdır.
Dün riskli birim kazanımını derneğimize verdiğiniz destekle Cumhurbaşkanımızın yanına, çıkarak kazanılmasını sağlayan sizlerden; bugün de erken emeklilik ve üst öğrenim haklarımızın kazanılması için birlikte hareket etmeliyiz diye konuştu.
Geceye katılan tüm acil tıp teknisyenlerinin bu anlamlı gününü kutlayan Gökbayrak, gecenin düzenlenmesinde büyük emek sarfeden ATTDER İzmir ekibine teşekkür etti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu ise; “Acil tıp teknisyenleri olarak sizler en zor anlarında insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip kişilersiniz, bu anlamlı özel gününüzü kutluyorum.
Dernek olarak çok güzel işler başarıyorsunuz, özverili çalışmalarınızdan dolayı tebrik eder, her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, mesleğimize ve derneğimize verdiği desteklerden dolayı İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu’na, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Okan Özmen’e, Başhekim Yardımcısı Dr. Zeynep Sofuoğlu’na ve gecemize maddi,manevi desteğini esirgemeyen Özel Bayraklı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Gökçe İnce’ye teşekkür plaketlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından geceye katılan tüm misafirler doyasıya eğlendi.

Gece Fotoğrafları için Tıklayınız

Paylaş