Mezun Olmayanların Tercih Yapması Engellensin

2012′de yapılan KPSS’den bu yana 3 alım yapıldı. Puanları 70 üzerinde olmasına rağmen halen atanamayan binlerce sağlık personeli var. Atamalardan sonra yayınlanan sayısal veriler yani max. min. yerleştirme puanlarının yer aldığı tablolarda puanların hep yüksek kaldığı ve son atamada daha da yükseldiği görülmektedir.

Sosyal paylaşım sitelerinde ve kendi çevremizde şanslarını denemek için tercih yapan ve atanan öğrenci arkadaşlar var. Hem iş başı yapamıyorlar hem puanları yanıyor hem de atama bekleyen mezunların haklarını yemiş oluyorlar.

Ben ve bu sebepten atanamayan arkadaşlarımızın tek isteği mezun olmayanların tercih yapmalarını engellemek. Bu konularda görüşmek için aradığımız Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM’nin ise cevapları hiç değişmiyor. ”Biz uyarımızı yapıyoruz, engellemek için elimizden bir şey gelmiyor. Yapabileceğimiz bir şey yok. ” deniliyor.

Ama yapabilecekleri bir şey var. TC kimlik numaramız ile tüm herkesin bilgilerine ulaşan devlet neden biz tercih yaparken çıkan ekrandaki mezuniyet tarihini ele almıyor?

Bu konuda yazılan dilekçe ve şikayetlerden bu güne kadar herhangi bir sonuç alınamamıştır. Biz de kamuoyunda dikkat çekerek bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Gerekirse bu konuyu yargıya taşımayı düşünüyoruz. Bunları yapabilmemiz için birlik olmamız gerekiyor sadece.

Yeni mezun olacakların tercih yapmalarını engelleyemeyen bu durumu bir birlerinin üstüne atan Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM’ye mağduriyetlerin son ermesi adına, tercih yapacakların mezuniyet tarihini dikkate alması konusunda hak ve mağduriyetin önlenmesi adına bir kez daha uyarıyoruz.

ATTDER Karaman İl Başkan Yardımcısı(Öğrenci Faaliyetleri)
Emine AKDEMİR

Paylaş