ATTDER’den Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas’a Ziyaret

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’la görüştü.

Görüşmeye; Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Çorum İl Başkanı Osman Tök ve Çorum İl Yönetimi katıldı.

Ziyarette Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneğinin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verilirken aynı zamanda yaşanan sıkıntılar da dile getirildi.

ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak son günlerde gündeme gelen mesai saatleri konusuna değinerek” çalışanların büyük çoğunluğu mevcut sistemin devam etmesini istemektedir.Mevcut sistemin aksayan yönlerini hep birlikte düzeltebiliriz.
Bununla birlikte süt izni nedeniyle 24 saat nöbet tutamayan ya da gönüllü olarak mesai saatleri içerisinde çalışmak isteyenler için mesai saatleri içerisinde çalışmayı kapsayan bir düzenleme yapılabilir”dedi.

Görev sırasında yaşanan adli olaylar konusunda yaşanan sıkıntıları gündeme getiren Gökbayrak ” Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan avukatlardan destek göremiyoruz. Avukatlarımızın her adli olayda yanımızda olmasını bekliyoruz ” dedi.

Çorum İl Başkanı Osman Tök, Bizlerde dernek faaliyetlerimizi ilimizde meslektaşlarımızın adına ve lehine çalışmalar yapıyoruz. “bizler genç ve dinamik bir meslek grubunun temsilcileriyiz. Çorum’da çalışan acil tıp teknisyenleri ve paramediklerin mesleki gelişimine katkı sağlayarak ilimizde sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalite ve standardının artırılmasını hedefliyoruz. Bu amaçla yapacağımız faaliyetlerde sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise; sağlık alanında güzel şeyler ortaya çıkarmak eksikleri kapatmak için bizler hazırız. Sahada yaşadığınız sıkıntıları içeren dosyalarınızı bekliyoruz.
ATTDER bizler için farklı bir STK örgütüdür. Bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa değerlendirilip gereği mutlaka yapılacaktır. İl Başkanlığı görevinde bulunan Osman Tök’e böyle bir ekip kurmasından, yönetimin birlik ve bütünlüğünden ötürü tebrik ediyorum.
Genel merkez ve Çorum ekibine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Çalışmalarınızda hız kesmeyin” dedi.