Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı İçin Çabalarımız Olumlu Sonuç Verdi

Sağlık Bakanlığında 2009 yılından beri yapılmayan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının yapılması için çabalarımız sonuç verdi.

Sağlık Bakanlığı 2009 yılından beri görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açmaması tüm sağlık çalışanlarının sorunu olduğu gibi özellikle acil tıp teknisyenleri ve teknikerlerini yani paramedikleri mağdur etmiştir.

Bir çok acil tıp teknisyeni meslektaşımız paramedik bölümü bitirmiş, att ve paramedik olan meslektaşlarımız ise farklı alanlarda bölümler bitirmesiyle kendi alanlarında yükselememesinden dolayı sorunlar yaşamaktaydı.

ATTDER olarak meslektaşlarımızın sorunların çözümü adına çalışmalar yapan derneğimiz bu konuda bir çok çalışma yaptı.
Bu sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığının tüm mercileriyle görüştü. Konuyu kamuoyunda tutmak için her platformda, bir çok açıklamalarda bu konudan bahsederek gündemde kalmasını sağladı.

ATTDER olarak bu konunun çözümü adına dilekçe kampanyası ve fax kampanyası başlattı. (Haberi için tıklayınız ) Dilekçe Kampanyası ardından Change.org sitesinde elektronik imza kampanyaları düzenlendi. (haberi için tıklayınız) Son olarak da geçtiğimiz hafta Twitter’da ‪#‎SagliktaUnvanDegisikligiSinavi‬ Hashtagiyle 20.000’e yakın tweet atarak tepkimizi dile getirdik.

Bakanlık bu hafta yaptığı açıklamayla Unvan değişikliği sınav ilanının Mart ayında verileceğini başvuruların Nisan ayında alınacağını ve 28 Haziran 2015 tarihinde ise sınavın yapılacağını belirtti.

Konu Hakkında açıklama yapan ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, “Türkiye’de liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak Sağlık Bakanlığında görev yapan personelin aldığı eğitime göre kariyerinde ilerlemesine imkan tanıyan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 2009 yılından beri yapılmamaktaydı. Meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için konu da bir çok çalışma yaptık”.

“Umarız Bakanlık yeterli branşta kadro ve yeterli miktarda ki sayıyla adil bir sınav yapar ve bu sınavın bundan sonraki yıllarda da düzenli olarak yapılarak personelin mağdur edilmemesi temenni ediyoruz diyen Gökbayrak, Bu sınavı bekleyen tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Paylaş