Erişkin Yaşam Desteği ve Tıbbi Aciller Eğitimi Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri – Paramedik Derneği Adana İl Başkanlığı , Çukurova Üniversitesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu iş birliği ile düzenlenen ”HASTANE ÖNCESİ ALANDA TIBBİ MÜDAHALE GÜNLERİ ” Erişkin Yaşam Desteği ve Tıbbi Aciller Eğitimi tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleşen eğitim de yaklaşık 400 civarında sağlık personeli ve adayları katıldı.
Eğitim , panel şeklinde oturumlarla yönetildi .Eğitimi veren konuşmacılar , Çukurova Üniversitesi & Başkent Üniversitesi ve Mersin Toros Devlet Hastanesinden deneyimli akademik hocalar tarafından verildi.
Eğitime Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı ERTAŞ , Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Reyhan MAZI , Adana İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan şube müdürleri ile Adana 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Nihat TAŞDOĞAN’da katıldı.
Yine Eğitime ; Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şeref ERDOĞAN , Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Zeynep KEKEÇ ve çok sayıda Bölüm Başkanı ve Okul Müdürleri de katıldı.
Eğitim de açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri – Paramedik Derneği Adana İl Başkanı Sultan Korkmaz DÜZLER şunları kaydetti ; Günümüzde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler , sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürme de doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayış ile uygulanmasını zorunlu kılmaktadır.Öznesi yaşam kurtarmak , olan mesleğimizde hata kavramına yer olmaması , her an ve her koşulda bilgi , beceri ve motivasyon yönünden yetişmiş ve hazır profesyonel ekiplerin varlığını zorunlu kılmaktadır.Bu sebep ile ülkemiz acil sağlık sisteminin en önemli yapı taşlarından olan Acil Tıp Teknisyeni ve Paramediklerin sistemde daha aktif rol ve sorunluluk üstlenerek , dünyada yaşanan gelişmeler ve gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir.İşte bugün her 5 yılda bir güncellenmekte olan CPR kılavuzlarının son güncel halini sizlerle paylaşmak için burada ,bir aradayız dedi.
Eğitimden oldukça memnun kalan katılımcılar ,tekrarını istediler.