İlk Yardım Öğren , Hayat Kurtar – ”Vapur’da İlk Yardım Eğitimi”

22 – 28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası etkinlikleri kapsamında Şehir Hatları yolcularına ilk yardım eğitimi verilecek.

İstanbul Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği, Gelişim Üniversitesi’nin katkıları ve İstanbul Şehir Hatları’nın desteği ile Eminönü – Kadıköy hattında basit ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak aktarılacak.

“İlk Yardım Öğren Hayat Kurtar” projesi kapmasında düzenlenen bilinçlendirme eğitimi ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, vapur yolcularını gündelik hayatta karşılaşabilecekleri acil durumlar karşısında bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

ATT DER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları ve Gelişim Üniversitesi işbirliği ile
“İlk Yardım Öğren Hayat Kurtar”projesi kapsamında 24 Mart Perşembegünü
Eminönü – Kadıköy hattında acil durumlar karşısında hayat kurtarmak için gerekli olan basit ilk yardım bilgileri anlatılacak. 10 ile 16 saatleri arasındaki seferlerde uygulamalı olarak doğru kalp masajının nasıl yapılacağı maketler üzerinde gösterilecek.

Şehir Hatları seferlerinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği İstanbul İl Başkanı ve Proje Koordinatörü Temel Kılınçlı “Ülkemizde her gün yüzlerce insanımız ilk yardım konusunda bilgisizlik sonucu ya sakat kalmakta ya da hayatını kaybetmektedir. Oysa ilk yardım konusunda öğrenilecek basit bilgi ve becerilerle belki de yakınımızdaki insanlarınhayatlarını kurtarabiliriz. Bu amaçla ülkemizde her yıl kutlanan 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası etkinlikleri kapsamında ATT DER, Gelişim Üniversitesi ve Şehir Hatları işbirliği ile Eminönü- Kadıköy hattında yolculara acil bir durumda 112 nin nasıl aranması gerektiği, doğru zamanda, doğru kişiye, doğru kalp masajının nasıl yapılması gerektiği konularında maketler üzerinde uygulamalı olarak bilinçlendirme çalışması yapacağız” dedi.

Etkinlik Sayfamız İçin Tıklayınız 

Paylaş