Hatay 112’ye Yapılan Polis Şiddetini Kınıyoruz

26.06.2016 tarih saat 17:00-18:00 saatleri arasında İskenderun Devlet Hastanesi A blok Acil Servis önünde park eden polis aracının kaldırılmasını, telsiz anonslarından duyduğu trafik kazası geçiren yaralıların ambulanslarla hastaneye getirilmesi nedeni ile görevli polis memurundan talep eden 112 personeli ile emniyet görevlisi arasında önce sözlü münakaşa başlamış daha sonra fiziksel saldırıya dönüşmüştür.

Olay daha sonra hastaları hastaneye getiren 112 ekipleri de karışmış ve görevli polis memuru tarafından sözel ve fiziksel saldırı uygulanmıştır. Olay yerindeki personelin ifade ettiği üzere polis memuru beylik tabancasına göstererek göz dağı da vermiştir.Konuyla ilgili personel darp raporları almış ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Milletimizin sağlığı için 7/24 kesintisiz olarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin had safhaya ulaştığı bir ortamda görevi başında bulunan bir 112 çalışanına beraber çalışmamız gereken polis tarafından uygulanan şiddeti ve kınıyor; Hatay Valisi Sayın Ercan TOPACA ve Hatay İl Emniyet Müdürü Sayın Ali Doğan ULUDAĞ’I konuyu aydınlatarak sorumlular hakkında yasal işlem yapması için göreve çağırıyoruz.

Meslektaşlarımıza ve Hatay 112 ‘ye geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, ATT DER olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği

Paylaş