ATTDER’den Kınama Mesajı

Köpeği Hastaneye Götürmediği İçin 112 Darp Edildi Haberi Kınama Mesajı;

Bugün Adana’da gerçekleşen elim bir olay da 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin, köpeğe müdahale etmeleri istenmiş, istekleri mümkün olmayınca, personelimiz kendini bilmez kişi/kişilerce darp edilmiştir.
Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları ölüm ile yaşam arasındaki çizgide hayat kurtarmak uğruna kendi hayatlarını riske atarak, gece gündüz demeden 7 gün 24 saat özverili bir şekilde görev yapmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının insan yaşamı gibi elzem bir konuda önemli roller oynadıkları gibi bilinçlendirme çalışmaları yaptığımız ve bir hayat kurtarabilmek için bu uğurda sosyal sorumluluk projeleri ürettiğimiz günlerde bu olayın yaşanması bizleri üzmüştür.


Bu kişilerin amacı toplumumuz da kendileri gibi bilinçsiz insanlara özgüven aşılamak, olumsuz örnek oluşturmak ve sağlıkta şiddeti arttırmaya yöneliktir. Tüm 112 personeli, hasta sağlığı ve güvenliğini düşünmekte, mesleğinin gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmektedir.


Sağlıkta şiddeti engellemek ve caydırıcı cezaların etkinliğini arttırması için çalışmalara devam edeceğimizi kamuoyuna bildirir , olaya sebep olan kişi/kişileri Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri ( Paramedik ) Derneği olarak kınıyoruz.


Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikeri (Paramedik) Derneği Yönetim Kurulu

Paylaş