EENA 2018 Konferansına Katıldık

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği olarak bu yıl Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen European EENA 2018 konferansına katıldık. Bu yıl Acil Çağrı Karşılayıcı Personeller için multimedya öğelerinin kullanımı, done kullanılarak afet ve acil durumlarda yardım iletilmesi, olay yerinden görüntü aktarımı ve sosyal medyanın kriz durumlarında etkin kullanılması gibi başlıkların yer aldığı konferansa, derneğimizi temsilen yönetim kurulu üyesi Fidan KURT ve derneğimizin kurucuları arasında yer alan Ceyhan MOLLA katıldı.

55 ülkeden toplam 720 katılımcı ile düzenlenen EENA 2018’de öne çıkan başlıkların arasında Advanced Mobile Location kullanımı da yer almaktaydı. Komuta kontrol merkezine etkili bir şekilde konum iletimini sağlamak için geliştirilen yazılım sayesinde, akıllı telefon kullanılarak doğru ve güvenilir konum bilgisi komuta kontrol merkezi ile paylaşılabilmekte. Google ve Facebook gibi teknoloji konusunda öncü şirketlerinde katılarak sunum yaptıkları EENA 2018 Konferansı, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin standardizasyonunu ve teknoloji kullanımının etkin şekilde sağlanmasını hedef almakta.

DRONELAR ETKİN OLARAK KULLANILIYOR

3 gün süren EENA 2018 Konferansı’nda drone ile yapılan konum belirleme ve acil yardım konuları büyük bir ilgi çekti. İzlanda’da gerçekleşen bir kurtarma operasyonunun detaylarının paylaşıldığı konferansta, geleceğin done gibi insansız hava araçları daha güvenli olacağı belirtildi. Arazinin 3 boyutlu olarak taranması , termal kameralar ile bölgenin incelenmesini kolaylaştıran drone gibi insansız hava araçları ile yapılan kurtarma faaliyetlerinin tartışıldığı sunumlarda , kullanıcıların deneyimleri de aktarıldı.

ACİL SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Avrupa Birliği ülkelerinde görev alan kurtarma görevlileri de unutulmadı. İnsanların hayatını kurtarmak için görev yapan acil sağlık çalışanları, hayatlarını kurtardığı hastalar ile buluştu. Duygusal anların yaşandığı ödül töreninde , yaralıların hayata nasıl tutunduğu gösterildi.

SLOVENYA BAŞBAKANI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI KONFERANSA KATILDI

Bu yıl Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen European EENA 2018 konferasına katılan Slovenya Başbakanı Miro CERAR, ülkelerinin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Acil Sağlık Sisteminin kendilerini için çok önemli olduğunu ve kendilerini her gün geliştirdiklerini belirtti. Konferansın son günü Ljubljana Kalesi’nde düzenlenen akşam yemeğine katılan Slovenya Milli Savunma Bakanı Andreja KATIČ , ülkelerinde 112 sistemine geçiş süresinde görev yapan personellere plaketlerini taktdim etti.

25-27 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen EENA 2018 Konferansı düzenlenen veda toplantısının ardından tamamlandı.

 

Paylaş