5. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneli ve Medikal Ambulans Rallisi Çanakkale’de Gerçekleştirildi

ATT DER Çanakkale İl Başkanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 5. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Paneli ve Medikal Ambulans Rallisi Çanakkale’de Gerçekleştirildi.

Çanakkale’de ilk olma özelliğini taşıyan Medi-Ralli yarışması Troya Kültür Merkezi’nde düzenlendi.12 takım ve 48 öğrencinin yarıştığı Medi-Ralli’de gerçekçi senaryolar karşısında ekipler takım olarak ter dökerken büyük bir tecrübe kazandılar. İlk ve Acil Yardım programı 1. Sınıf öğrencileri tarafından canlandırılan Travmalı Hasta Yönetimi, Arrest Hasta Yönetimi ve Anafilaktik Şok Senaryoları canlandırıldı.

Yarışmada 3 etapta aldıkları 417 toplam puanla Berk ERDOĞAN, Esra KAYA, Muharrem AKBULUT ve Emre KAYA’ ya kupa ve madalyalarını Sami YILMAZ,
toplam 405 puanla ikinci olan Serhat YAPAN, Ayşegül ER ve Goncagül KARAN’a Doç. Dr. Ayten DİNÇ ve topam 398 puanla 3. olan Salih MERİÇ, Efe ELMA ve Mehmet KILIÇ’a Nedret TURAN tarafından kupa ve madalyalarını takdim edildi.

Medi-Ralli’ye olan katkılarından dolayı Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri(Paramedik) Derneği Merkez Yönetim Kurulu, önceki dönem Genel Başkanı Selçuk EVREN, Çanakkale 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği, Özel Net Sağlık ve Ambulans Hizmetleri, Özel Edremit Körfez Hastanesi, Prm.Akın TURAN, Prm.Hakan ALAN, ATT.Çağlar BULAT, Prm.Gülsen TEZER ve Prm.İlker KİRLİOĞLU’na teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Panel de üç farklı oturumda farklı konular uzman hocalar tarafından katılımcılara aktarıldı. Panel sonunda Medikal Ambulans Rallisinde yarışan ve dereceye giren ekiplere ödülleri ve tüm katılımcılara teşekkür belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

Paylaş