Türkiye Paramedik Öğrenci Sempozyumu & Paramedic Challenge Turkey Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği ve Acıbadem Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Türkiye’ de paramedik öğrencilerine yönelik ilk bilimsel etkinlik olan Türkiye Paramedik Öğrenci Sempozyumu & Paramedic Challenge Turkey 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bilim, uzmanlık ve tecrübeyi teknoloji ile buluşturan Paramedic Challenge Türkiye’ de zorlu bir rekabet için yarışmaya katılan ve mesleki bilgi ve beceri anlamında mükemmel olduğuna inanan paramedik öğrencileri tarafından oluşturulan ekiplerin, ezbere dayalı teorik bilgileri değil, kendilerine verilen senaryo ve beceri tabanlı görevleri hızlı ve etkili tempoda gerçekleştirebilme yetenekleri test edildi.

Paramedik Öğrencilerine yönelik olarak Türkiye’ de yapılan ilk bilimsel etkinlik olan Türkiye Paramedik Öğrenci Sempozyumu’nda ise alanında uzman konuşmacılar geleceğin paramediklerine bilim şöleni yaşattı.

Sempozyumda Temel ve İleri Yaşam Desteği Algoritmaları, Travmalı Hastada Resüsitasyon,Yenidoğan ve Çocuklarda Resüsitasyon, Paramediklerin Akademik Kariyer Gelişimi, Paramedikler İçin Fiziksel Uygunluk, Karizmadan Bilimselliğe Paramedik ve Liderlik, Akut İnme Bakımında 10 Adım, Acil Vakalarda Adli ve Hukuksal Sorunlar, Acil Sağlık Hizmetleri Nereye Gidiyor?, Drone Ambulanslar, Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeni Nesil Teknolojiler konularında bilgiler verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı; “paramedik öğrencilerine, çalışma hayatında karşılaşacakları olaylar için zorlu ve eğlenceli bir eğitim ve deneyim sunmayı amaçladığımız Paramedic Challenge Turkey ve Türkiye Paramedik Öğrenci Sempozyumu geleceğin paramedikleri için hayata geçirdiğimiz yeni ve güçlü markalarımız. Türkiye’nin dört bir yanından katılarak heyecanımıza ortak olan bütün paramedik öğrencilerine, bilgi ve birikimlerini öğrencilerimizle paylaşan değerli hocalarımıza, organizasyona ev sahipliği yapan Acıbadem Üniversitesi’ne ve destek olan sponsor firmalarımıza kurtarılacak hayatlar adına teşekkür ederim” dedi.

Paramedic Challenge Turkey Dereceye Giren Üniversite Ekipleri

1-) GENEL KLASMAN 1.Sİ: ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2. ÖĞRETİM EKİBİ