RESÜSİST Denizli Rekor Katılım Ile Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri- Paramedik Derneği tarafından daha önce İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır ve Adana İllerinde düzenlenen Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumunun 6.sı bu yıl ATTDER, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 18 Ekim 2019 tarihinde Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Semih KORKUT’ un Onursal Başkanlığını üstlendiği 6.Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu-Resüsist Denizli’ ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Şamil KURGUN ve Türkiye’nin dört bir yanından 1100 kişi katılım sağladı. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri alanında rekor bir katılım tarihe geçerken, alanında uzman konuşmacılar interaktif sunumları ile katılımcılara adeta bir bilim şöleni yaşattı.

ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI açılış konuşmasına Barış Pınarı harekatında şehit düşen Mehmetçiği ve meslek şehitlerini anarak başladı. ATT DER Genel Başkanı Abdullah BALTACI “Günümüzde yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler sağlık çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayışla uygulanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu amaçla çalışma hayatında iş birliği yapan paydaş kurumların bütüncül bir anlayış ve işbirliği içerisinde gerçekleştireceği bu bilimsel şölenin ülkemiz sağlık sistemine önemli katkılarda bulanacağına inanıyoruz” dedi. “Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda; farklı kültür ve coğrafyalardan harmanlanan bilgi ve deneyimlerinin paylaşılarak ülkemizde Acil Sağlık Sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı, yaşadığımız sorunlara karşı da ortak aklı hakim kılmayı hedefliyoruz ” diyerek konuşmasına devam eden Baltacı “İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Adana Resüsist sempozyumlarının ardından; kuruluşundan itibaren Ege, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir kavşak noktası, ticaret ve haberleşme merkezi olan Denizli’de Türkiye ‘ nin en etkili Resüsitasyon Sempozyumunun
6.sını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Denizli’ nin böyle bir bilimsel programa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Acil sağlık çalışanlarının çok önemli bir meslek icra ettiğini belirten Zolan, “Bu bilimsel şöleni gerçekleştiren Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’ ne teşekkür ederim” dedi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Şamil KURGUN ise yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatarak bu güzel sempozyum için Acil Tıp Teknisyeni ve Teknikerleri Derneği’ ne teşekkür ederim” dedi.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Şanlıurfa ilinde bulunduğu için sempozyuma katılamayan Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ali Emre Çağan, gönderdiği mesajda “Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanında sahada yaşanan sıkıntıları ve çalışma arkadaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak adına gösterdiğiniz özverili çalışmalara bizzat şahidim. Organize etmiş olduğunuz ve kendini ispatlamış bu sempozyumun tüm 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarına, çalışma hayatlarına ışık tutacak yeni bilgi ve birikimlerin aktarıldığı bir kaynak olmasını temenni ediyorum” dedi

Paylaş