HER OKULA BİR SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURMUZ DİKKATE ALINDI

Geçtiğimiz günlerde T.C Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA yaptığı açıklamada;
Okullardaki kazaların önüne geçmek için ortak proje başlatan Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı, her okulda bir sağlık personeli olacak ve olası bir durumda ilk müdahaleyi sağlık görevlisi yapacak. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve projenin 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde hayata geçeceğini belirten Bakan Koca, “Planlamayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Uygulama için en fazla 1 yıl var. O kadar süreceğini bile düşünmüyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişir.” İfadelerini kullandı.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Abdullah BALTACI , Genel Başkan Yardımcıları Osman Nuri Kundakçı, Fidan Kurt, Kazım Boyacıoğlu, Sultan Korkmaz Düzler, Mukaddes Tümenci ve İstanbul İl Başkanı Gökhan Çete ‘den oluşan ATT DER heyeti , T.C Milli Eğitim Bakanlığı Özlük ve Kadro Dairesi Başkanı Halil ŞEKERCİOĞLU’NA ziyarette bulunmuştu
MEB Ziyareteinde ATT ve Paramediklerin eğitim müfredatından bahsederek belirli bir sayıda öğrenci bulunduran okullarda sağlık personeli olarak Acil Tıp Teknisyeni/ Paramedik bulundurulmasının öğrenci ve öğretmenler için önemli bir adım olacağını, hayat kurtarmak adına geçen altın dakikalarda ambulans gelene kadar okullarda gerekli müdahale yapılabileceğini ifade edilmişti.
Verilen bilgi ve yazılı başvuru da Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde geçen Madde 94- (1) “Okullarda; ‘ğ) Sağlık hizmetleri ve okul revirinin iş ve işlemlerini yürütmek üzere hemşire” ifadesi yer almaktadır. Yönetmeliğin ilgili hükümlerine Acil Tıp Teknisyeni ve Acil Tıp Teknikeri (paramedik) ibarelerinin eklenmesini talep edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı Özlük ve Kadro Dairesi Başkanı Halil ŞEKERCİOĞLU, konuyla ilgili hususları MEB’in ilgili organları ile yapılacak olan görüşmelerde dile getirilebileceğini, her okulda acil durumlarda ilk yardım bilen bir çalışanın olmasının öğrenciler ve öğretmenler açısından mutluluk verici bir şey olacağını, insan sağlığının önemli olduğunu ifade etmişti.
ATT DER olarak konuyu Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde ve tüm platformlarda dile getirmiş ve ATT , Paramediklerin okullarda istihdamı ile hayat kurtarmak adına geçen altın dakikalarda ambulans gelene kadar okullarda gerekli müdahale yapılabileceğini ifade edilmişti.

Paylaş