Ankara’da Acil Tıp Teknisyenlerinin Tatbikatı Nefes Kesti

Sağlık Bakanlığı’nın 112 ambulanslarında görevli acil tıp teknisyenleri; araçta sıkışan yaralıları kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Sürücü mahallinde sıkışan yaralı kızı ile aynı araçtaki babasına ilk yardım müdahalesi çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği üyeleri, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda, senaryo gereği kalp krizi geçiren babasını hastaneye götürürken yolda araçla kaza yapan kızına yönelik ilk yardım tatbikatı yaptı. Ambulanslarla olay mahalline kısa sürede gelen sağlık ekipleri, sürücü koltuğunda kafa ve omurgasından yaralı vaziyette bekleyen kızı ile kalp krizi geçiren babaya hızlı şekilde yardıma başladı.

Sağlıkçılar, önce kazayı hafif atlatan ancak kalp krizi geçirdiği için durumu ağır olan babayı sakinleştirip, kalp masajı uyguladı. Sürücü koltuğunda yaralı halde bekleyen kız ise, acılar içerisinde kıvranırken bir taraftan da sağlıkçılara, sürekli babasının durumunu sordu.

Yaralı kıza boyunluk takıp, sakin tutmaya çalışan acil tıp teknisyenleri, omurgası da zedelenen kıza özel bir yelek giydirdikten sonra sedyeye yatırdı. Babası da kalp masajı sonrası sedye ile ambulansa bindirilerek hastaneye yetiştirildi.

Acil tıp ekiplerinin gerçeğinden farksız ilk yardım müdahale tatbikatını çevredeki vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, acil tıp teknisyenlerini temsil etmek amacıyla 22 Mart 2006 tarihinde kurulduklarını belirterek, “Türkiye’nin 58 ilinde temsilciliği olan 50 bine yakın mezunu ve 17 bin kadar da öğrencisi bulunan büyük bir camiayı temsil ediyoruz.” dedi.

Paylaş