Muğla’da Acil Tıp Teknisyenlerinin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

ATTDER MUĞLA teşkilatlanma sor. Çiğdem AKIN, Sosyal işler sor. İsmail AKTÜRK tarafından öğrencilere “ATT kimdir? Nerelerde çalışır, çalışma koşulları nasıl” konuları hakkında, ATTDER MUĞLA İl Başkanı tarafından da ATTDER hakkında bilgiler verildi.

Fethiye MELSA Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği öğrencileri, Muğla ATTDER yönetimi, Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Kurtarma Aracı ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri’nin ortaklaşa vaka çalışması yapıldı ve gerçeği aratmadı. ATT öğrencilerinin de yer aldığı vaka çalışmasında, öğrencilere KKM vaka ihbarı alma ambulansın yönlendirilmesi, ambulans ekibinin vakaya müdahalesi uygulamalı olarak gösterildi.

Fethiye Değirmen başı Mevkii Üzümlü karayolu üzerinde yapılan tatbikatta senaryo gereği bir araç kaza yaparak yoldan çıktı. Kaza ile birlikte araçtan çıkan kişi 112 acil servisi arayarak, trafik kazası yaptıklarını belirtip yardım istedi. Meydana gelen kaza ile birlikte yapılan ihbar, 112 personelinin hareket etmesi, kaza sırasında yaşananlar, ilk müdahalenin nasıl yapıldığı öğrencilere bir bir uygulamalı olarak gösterildi. kaza yapan araçta sıkışan yaralı için yapılan ihbar ile birlikte olay yerine gelen Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Kurtarma Aracı da kaza yerinde araçta sıkışan kazazedeleri sağlık ekipleri ile birlikte kurtardı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de yapılan ihbar ile birlikte olay yerine gelerek, yolda trafiğin kontrollü bir şekilde akmasını sağladı.

Olay yerinde gerekli güvenlik tedbirini alan polis, kaza sonrası geç geldiği düşüncesiyle 112 personeline saldırmaya çalışan vatandaşları, olay yerinden uzaklaştırarak sağlık personelinin işlerini güvenli ve hızlı bir şekilde yapmalarını sağladı.

ATTDER MUĞLA yönetimi tarafından vakada başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.
Okul müdürü Ramazan KUŞÇU tarafından İlçe Sağlık Müdürüne, ilçe Emniyet Müdürüne, İtfaİye Müdürlüğüne ve ATTDER MUĞLA yönetimine teşekkür edilerek öğrenciler tarafından çiçekler verildi.

Paylaş