Toplu Sözleşme Öncesi ATTDER’in Taleplerini Yetkili Sendikaya İlettik

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği olarak 112 çalışanların en önemli sorunlarını yetkili sendikaya ilettik.

Bildiğiniz gibi bu senede toplu sözleşme süreci başladı. Toplu sözleşmelerde kabul edilip alınan kararlar başka bir yerde görüşülmeksizin direk resmi gazetede yayınlanarak kanunlaşmaktadır.

112 çalışanlarını temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak meslektaşlarımın en önemli sorunlarını masa başında kabul görmesi adına görüşlerimizi yetkili sendika başkanı ile görüşerek ilettik.

ATTDER Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Özdemir Sağlık Sen’in İzmir’de düzenlediği iftar organizasyonuna katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Özdemir, Sağlıkta Yetkili Sendika Genel Başkanı Metin Memiş’e 112 çalışanlarının en önemli sorunlarını aktardı.

ATTDER olarak bu toplu sözleşme sürecinde 112 çalışanlarına erken emeklilik, yani fiili hizmet zammından yaralanılarak yıpranma payı verilmesini talep ettik.

Sağlık Sen Başkanı Metin Memiş ise bu toplu sözleşmede fedakarca gece gündüz demeden 24 saat çalışan 112 çalışanlarına fiili hizmet zammını gündeme getireceklerini belirtti.

Memiş, “Bir kazaya gittiğinizde orada polis bulunuyor, itfaiye bulunuyor, basın ekipleri bulunuyor. Bu saydıklarımın hepsinin erken emeklilik hakları var. Ancak olayda asli görevi hayat kurtarmak için olay yerine giden sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmiyor. Bunun mücadelesini toplu sözleşme masasında vereceğiz.” diye konuştu.

Bildiğiniz gibi ATTDER olarak 112 çalışanlarına erken emeklilik için daha önce siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirilmiş, 2 siyasi parti tarafından 112 çalışanlarına erken emeklilik hakkı tanınması için kanun teklifi verdirmiştik.

Toplu sözleşme sürecinde de 112 çalışanlarına fiili hizmet tazminatı yani erken emeklilik  talebimizi ve diğer taleplerimizi sağlıkta yetkili sendikaya ilettik.

[box type=”info”]
Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 50 bin Acil Tıp Teknisyeni ve paramedikle 20 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler olarak mesleğimizin sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
Derneğimize mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız[/box]

Paylaş